Σοκολατάκια υποβρύχιο! Με το κέικ που περίσσεψε!

Συνταγή για σοκολατάκια με γεύση βανίλιας υποβρύχιο!

Υλικά:

300 γρ. βανίλια υποβρύχιο

1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης τριμμένη  ψίχα

2 φέτες κέικ σε τρίμματα κακάο ή βανίλια

300 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη βανίλια, τα τρίμματα κέικ και την ψίχα φιστικιού.

Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού ή μπαστουνάκια.

Τα αραδιάζουμε σε δίσκο. Λιώνουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει ελαφρά.Βουτάμε ένα ένα τα σοκολατάκια και με τη βοήθεια δύο πιρουνιών τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα ή σε σχάρα, να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Βάζουμε ένα ένα σοκολατάκι σε καραμελόχαρτο αφού στεγνώσει τελείως και κρυώσει η σοκολάτα.

Bonus tip

Το κέικ που θα χρησιμοποιηθεί καλύτερα να είναι μίας ή δύο ημερών για να τρίβεται εύκολα.

argiro.gr