Σοκολατένια μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας
Υλικά συνταγής
- 400γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 400γρ. βούτυρο
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.σ. κακάο
- 125γρ. κομματάκια λευκής κουβερτούρας
- 150γρ. σταγόνες κουβερτούρας
- τρούφα πολύχρωμη (προαιρετικά)
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
[babyPostAd]Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφτατέψει. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά ενώ ανακατεύουμε με το χέρι. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και κουβερτούρας και ανακατεύουμε με τη βοήθεια σπάτουλας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC και πλάθουμε τα μπισκότα. Φτιάχνουμε μπισκότα με διάμετρο περίπου 5-6 εκατοστά, τα απλώνουμε σε λαδόκολλα. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και πολύχρωμη τρούφα, πασπαλίζουμε τα μπισκότα πριν τα βάλουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 13- 15 λεπτά.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρουμε. Διατηρούμε σε δοχείο αεροστεγώς κλεισμένα.
Πηγή: Cooklos.gr