Ιδέες για να στολίσετε Χριστουγεννιάτικα το σπίτι σας… εάν δεν χωράει το δέντρο!

Ιδέες για να στολίσετε Χριστουγεννιάτικα το σπίτι σας… εάν δεν χωράει το δέντρο!

Ιδέες για να στολίσετε Χριστουγεννιάτικα το σπίτι σας… εάν δεν χωράει το δέντρο!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η σκέψη μας ήδη ταξιδεύει σε εικόνες γιορτινές, όπως στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και εικόνες από τις κλασικές ταινίες που δείχνει κάθε χρόνο η τηλεόραση με τα μεγάλα Χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα υπέροχα στολισμένα σαλόνια.

Βρείτε μοναδικές προτάσεις & προσφορές για όλο το σπίτι – Χαλιά – Λευκά Είδη – Φωτιστικά – Έπιπλα

Τι θα μπορούσε όμως να κάνει μια οικογένεια που μένει σε ένα σπίτι αρκετά μικρό, που δεν χωράει να μπει ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Τι θα μπορούσατε να κάνετε εσείς, εάν βρισκόσασταν στην ίδια περίπτωση, για να γεμίσετε το χώρο σας «Χριστούγεννα» όσο μικρός και αν είναι αυτός;

Ευτυχώς, όπως και με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, έτσι και με το στολισμό ενός χώρου, όλα έχουν να κάνουν περισσότερο με τη δημιουργικότητα και τη σωστή εκμετάλευση του χώρου, παρά με το ουσιαστικό μέγεθος τους τελευταίου. Ακόμα και μια βίλα με ένα πραγματικά τεράστιο σαλόνι και ένα πανύψηλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα μπορούσε να θυμίζει λιγότερο Χριστούγεννα και από μια φοιτητική γκαρσονιέρα που είναι έξυπνα και όμορφα στολισμένη.

Πώς θα το πετύχετε αυτό;
Ας ξεκινήσουμε από την πιο απλή ιδέα: το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα μπορούσε να είναι ένα όμορφο και μεγάλο κάδρο που θα δείχνει ένα πραγματικό χιονισμένο έλατο. Επειδή όμως ακόμα και ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ένα κάδρο έχει ανάγκη από το γιορτινό φωτισμό του, μην ξεχάσετε να το φωτίσετε αληθινά τοποθετώντας γύρω του και πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Ωστόσο, εάν η ιδέα του κάδρου δεν σας εντυπωσίασε έχουμε για εσάς μια πιο δημιουργική πρόταση. Για φέτος σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αληθινά κλαδιά, σχοινί και Χριστουγεννιάτικα στολίδια προκειμένου να σχηματίσετε το σχήμα ενός Χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα τοποθετήσετε – κρεμάσετε έπειτα στον τοίχο σας. Αυτή η ιδέα είναι ιδανική για εσάς που έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι και επιθυμείτε να τους χαρίσετε ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με κοινές δραστηριότητες. Ακόμα και αν έχετε χώρο για έναν πραγματικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τα μικρά σας εάν επιλέγατε κάτι διαφορετικό για τα φετινά Χριστούγεννα, μιας και τα παιδιά λατρεύουν να δημιουργούν μαζί σας.

Τέλος, μπορείτε κρεμάσετε από το ταβάνι μικρά στολίδια σε σχήμα δέντρου και να δώσετε στο χώρο μια ξεχωριστή εορταστική νότα.

Ότι και αν αποφασίσετε, να θυμάστε πως υπάρχει πάντα χώρος για το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα στο σπίτι όσο μεγάλο και να είναι αυτό.

Πηγή:  mylife.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας