Προσοχή: Το να βάλετε το σφουγγάρι σας στο φούρνο μικροκυμάτων δεν πρόκειται να το απολυμάνει!

Προσοχή: Το να βάλετε το σφουγγάρι σας στο φούρνο μικροκυμάτων δεν πρόκειται να το απολυμάνει!

Προσοχή: Το να βάλετε το σφουγγάρι σας στο φούρνο μικροκυμάτων δεν πρόκειται να το απολυμάνει!

Πολλές νοικοκυρές πιστεύουν οτι μπορούν να απολυμάνουν τα σφουγγάρια της κουζίνας βάζοντας τα για λίγη ώρα στο φούρνο μικροκυμάτων, ή κάνοντας τα μια πλύση στο πλυντήριο πιάτων.

Σύμφωνα με νέα έρευνα από γερμανούς επιστήμονες, από το Πανεπιστήμιακό Τμήμα Ιατρικής και Επιστημών Ζωής Furtwangen, τα σφουγγάρια που έχουν «απολυμανθεί» σε φούρο μικροκυμάτων ή πλυντήριο πιάτων έχουν τα ίδια μικρόβια με τα σφουγγάρια που δεν έχουν πλυθεί ποτέ.

Και για να καταλάβετε για πόσα μικρόβια μιλάμε: Τα σφουγγάρια που εξετάστηκαν είχαν περισσότερα μικρόβια και βακτήρια από μια τουαλέτα! 

 «Παρά την κοινή εσφαλμένη αντίληψη, αποδείχθηκε ότι οι κουζίνες φιλοξενούν περισσότερα μικρόβια από τις τουαλέτες, κυρίως λόγω της συμβολής των σφουγγαριών κουζίνας, τα οποία αποδείχτηκαν ότι αντιπροσωπεύουν τις μεγαλύτερες δεξαμενές ενεργών βακτηρίων σε ολόκληρο το σπίτι», έγραψαν οι ερευνητές στην αναφορά τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο φούρνος μικροκυμάτων σκότωσε μόνο το 60% των βακτηριδίων στασφουγγάρια. Στην πραγματικότητα, τα σφουγγάρια που καθαρίζονταν στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο πλυντήριο πιάτων περιέχουν στην πραγματικότητα υψηλότερες ποσότητες βακτηρίων, σύμφωνα με την έρευνά τους.

Οι ειδικοί από το  έλεγξαν οι ίδιοι αυτήν την διαπίστωση και κατέληξαν στο εξής: Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να βάλεις χλωρίνη σε ένα λίτρο νερό και να μουλιάσεις τα σφουγγάρια εκεί για 5 λεπτά.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Καθαρίστε αποτελεσματικά το πλυντήριο πιάτων σας σε 4 βήματα!

Με αυτό το μυστικό δε θα χρειαστεί να σιδερώσετε ποτέ ξανά!

Αποτελεσματικά ή όχι; Τα μυστικά της γιαγιάς για καθάρισμα!

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας