Η συνταγή της γιαγιάς! Πώς θα απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια με φυσικό τρόπο;

Η συνταγή της γιαγιάς! Πώς θα απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια με φυσικό τρόπο;

Η συνταγή της γιαγιάς! Πώς θα απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια με φυσικό τρόπο;

Η γιαγιά προτείνει την καλύτερη φυσική λύση για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια που έχουν εισβάλλει στο σπίτι σας.

Πρόκειται για μια φυσική συνταγή, όπου πρέπει να προφυλάξετε τα παιδιά σας, αν και είναι φυσική δε σημαίνει ότι δεν είναι δηλητήριο.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Αποτελείται από βορικό οξύ, ένα συστατικό που, αν κοιτάξετε προσεκτικά τις ετικέτες, θα το εντοπίσετε στα περισσότερα χημικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στον εμπόριο για την αντιμετώπιση των εντόμων στο σπίτι.

Μπορεί τα μυρμήγκια να έχουν στόχο την επιβίωση τους, εισβάλλοντας ακόμη και στο σπίτι σας, εσείς όμως πρέπει να κρατήσετε την οικία καθαρή.

Η γιαγιά προτείνει να ξεκινήσετε από την άνοιξη με προληπτικά μέτρα:

1.Να μην αφήνετε αποφάγια στην κουζίνα

2.Να μαζεύετε το τραπέζι και να μην αφήνετε ψίχουλα από το ψωμί.

3.Να μην αφήνετε τα σκουπίδια μέσα στο σπίτι. Στο μπαλκόνι να τα έχετε όσο το δυνατόν μέσα σε κάδο που κλείνει.

4.Να μην αφήνετε τον πάγκο της κουζίνας με λάδια ή άλλα φαγητά.

5.Να μην αφήνετε αποφάγια στα πιάτα.

6.Να περνάτε με πανί βρεγμένο σε νερό και ξύδι, τον πάγκο της κουζίνας. (Απολυμαίνεται με φυσικό τρόπο).

Αν τα μυρμήγκια επιμένουν τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια απλή συνταγή για να απαλλαγείτε από μυρμήγκια στα σπίτι σας:

Το μυστικό είναι ο Βόρακας, ένα 100%% φυσικό προϊόν.

Συνταγή

Θα χρειαστείτε 1 μικρό φλιτζάνι κάποιου είδους τροφής σε αντιστοιχία με μια κουταλιά βορικού οξέος. Σκοπός της τροφής είναι να γίνει κάποιου είδους “δόλωμα”, δηλαδή κάτι που θα προσελκύσει τα μυρμήγκια.

Μερικά μυρμήγκια προτιμούν το γλυκό δόλωμα, ενώ άλλα είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν δόλωμα με λίπη. Ανακατέψτε το βορικό οξύ σε διαφορετικά δοχεία με 2-3 διαφορετικού τύπου τροφές για να δείτε ποιο θα είναι πιο αποτελεσματικό στα μυρμήγκια που έχετε στο δικό σας σπίτι.

Μπορείτε να διαλύσετε ζάχαρη σε νερό, ή να χρησιμοποιήστε ζελέ ή μέλι, ή να χρησιμοποιήσετε λίγο φυστικοβούτυρο ή απλό βούτυρο.

Το 1 κουταλάκι βορικού οξέος σε 1 φλυτζάνι τροφής κάνει ένα διάλυμα με 2% βορικό οξύ. Εάν χρησιμοποιείτε νερό και ζάχαρη, προσθέστε περίπου 8 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη σε 1 φλιτζάνι νερό, στη συνέχεια, προσθέστε 1 κουταλάκι του βορικού οξέος.

Αν τα μυρμήγκια δεν έλκονται από τα δολώματα σας όσο θα θέλατε, μειώστε το βορικό οξύ σε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ανά 1 φλιτζάνι για ένα διάλυμα με 1% βορικό οξύ.

Δημιουργήστε μικρά μπαλάκια στο χέρι σας και τοποθετήστε τς κοντά σε κάποια “μονοπάτια” που έχετε εντοπίσει ότι ακολουθούν τα μυρμήγκια στο σπίτι σας, μέσα σε πλαστικά μπολάκια. Αν χρησιμοποιήσετε ζάχαρη και νερό, βάλτε μέσα στο διάλυμα κομμάτια από βαμβάκι και κάντε μπαλάκια στο χέρι σας με αυτά.

Αυτή η σπιτική λύση με βορικό οξύ για τα μυρμήγκια δεν είναι μια άμεση λύση στο πρόβλημα.

Είναι ένα αργής δράσης δηλητήριο και κάθε μυρμήγκι το μεταφέρει εν αγνοία του πίσω στην “αποικία” του και το μοιράζεται με μόνο λίγα ακόμα μυρμήγκια.

Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για το δηλητήριο να φθάσει στις βασίλισσες, οπότε και θα καταστραφεί οριστικά η αποικία.

Θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να μπορείτε να παρατηρήσετε μια μείωση του αριθμού των μυρμηγκιών κοντά στο δόλωμα, αλλά μπορεί να χρειαστούν 3-4 εβδομάδες για να εξαλειφθεί πλήρως η αποικία.

Αλλάξτε το δόλωμα κάθε λίγες μέρες για να το κρατήσετε φρέσκο.

Πηγή:   juniorsclub.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας