Σπιτικά cookies με chips σοκολάτας – Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν!
Τα vegan επιδόρπια αποτελούν σύγχρονη πραγματικότητα. Υπάρχουν τόσα πολλά παιδιά αυτές τις μέρες με τροφικές αλλεργίες που τους εμποδίζουν να τρώνε πολλά σπιτικά γλυκά, με αποτέλεσμα η μαμάδες να απελπίζονται και να μην ξέρουν τι γλυκό να προσφέρουν στα παιδιά τους.
Η παρακάτω συνταγή είναι πεντανόστιμη και κατάλληλη για παιδιά με αλλεργίες!
[babyPostAd]Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας
- 1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή ρυζιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας (κουβερτούρα ή vegan)
- 2 φλιτζάνια αλεύρι χωρίς γλουτένη ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Τοποθετήστε το λάδι καρύδας, το γάλα αμυγδάλου, τη βανίλια, τη ζάχαρη καρύδας και 1/2 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας σε μπλέντερ και πολτοποιήστε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να παραμείνουν μικρά κομμάτια, αλλά το μείγμα να είναι κρεμώδες.
3. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ χτυπήστε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
4. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν πλήρως τα συστατικά. Ανακατέψτε και τα υπόλοιπα τσιπς σοκολάτας.
5. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό σκουπ παγωτού ή 2 κουταλιές της σούπας, τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα φύλλο λαδόκολλας. Χρησιμοποιήστε το χέρι σας για να πιέσετε απαλά τα μπισκότα και να τα διαμορφώσετε σε κύκλους.
6. Ψήστε τα cookies για 11 λεπτά αν τα προτιμάτε μαλακά και 13-14 λεπτά εάν τα προτιμάτε πιο τραγανά!
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή