Πάρτε χωνάκια για να απολαύσετε ένα σπιτικό παγωτό με ακαταμάχητη γεύση βανίλιας και μπισκότων όρεο που βρήαμε στο sintayes.gr.Για μεγαλύτερη γευστική απόλαυση γαρνίρετε με σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας.
Υλικά
•375 ml [1 1/2 φλ. τσαγιού] γάλα
•375 ml [1 1/2 φλ. τσαγιού] κρέμα γάλακτος
•1 βανίλια [μπαστουνάκι]
•6 κρόκοι αυγών
•140 γρ. [2/3 φλ. τσαγιού] ζάχαρη άχνη
•120 γρ. μπισκότα όρεο ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1.Τοποθετείστε το γάλα και τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα. Χαράζετε το μπαστουνάκι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρείτε τους σπόρους και τους ρίχνετε στη κατσαρόλα. Βράζετε το μείγμα και μόλις κοχλάσει, κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε για 5 λεπτά να μισοκρυώσει.
2.Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο μπολ βάζετε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη άχνη και τους χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει η ζύμη και το χρώμα τους να “ασπρίσει” ελαφρώς. Αδειάζετε σιγά-σιγά το μείγμα γάλατος μέσα στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
3.Αδειάζετε το μείγμα πάλι στη κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λ περίπου [μην το αφήσετε να κοχλάσει]. Ρίχνετε το μείγμα πάλι στο μπολ, το σκεπάζετε με μεμβράνη για να μη κάνει κρούστα και το αφήνετε να “ξεκουραστεί” για 30 λ. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
4.Το βγάζετε από το ψυγείο, το ανακατεύετε και το μεταφέρετε σε μεταλλικό μπολ το οποίο έχετε ήδη αφήσει στη κατάψυξη να παγώνει. Το αφήνετε στη κατάψυξη για 3-4 ώρες.
5.Το βγάζετε από τη κατάψυξη, το αφήνετε για λίγο να μαλακώσει και το ξαναχτυπάτε με το μίξερ χειρός. Προσθέτετε τα κομματάκια όρεο και ανακατεύετε με μια κουτάλα να ενσωματωθούν. Καλύπτετε το μπολ με αλουμινόχαρτο και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
6.Σερβίρετε το παγωτό σε χωνάκι ή σε μπολάκια γαρνίροντας με σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας.