Στα παιδιά μου: “Κάποια μέρα θα με καταλάβετε…”

Στα παιδιά μου: “Κάποια μέρα θα με καταλάβετε…”

θα με καταλάβετε

Από τότε που ήσασταν πολύ μικρά, οι λέξεις “πως” και “γιατί” κάλυπταν το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και της κοινής μας ζωής. Ακόμη κι όταν δεν τις ξεστομίζατε τις ένιωθα παντού.

[babyPostAd] Στο βλέμμα σας, στο σώμα σας, στον τρόπο που κουνούσατε τα χέρια ή χτυπούσατε θυμωμένα τα πόδια. Ακόμη κι όταν σας έλεγα ότι η “μαμά είναι κουρασμένη”, ή πως “πρέπει να φύγουμε τώρα”, ή ότι “πρέπει να τρώμε κάθε μέρα φρούτα και λαχανικά”, τα “πως” και τα “γιατί” σας έστεκαν πάντα ανάμεσά μας.

Ωστόσο, κάποια πράγματα, ακόμη κι αν ξεκλειδώσω τα “πως” και τα “γιατί” τους, δεν είστε ικανοί να τα κατανοήσετε μέχρι να γίνετε γονείς.

Κάποια μέρα θα καταλάβετε γιατί όταν σας έφερα στον κόσμο είπα “αυτή είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου”.

Κάποια μέρα θα καταλάβετε γιατί έβαλα τα κλάματα όταν περπατήσατε για πρώτη φορά.

Κάποια μέρα θα καταλάβετε γιατί κοιτάζω ένα εκατομμύριο φορές το δευτερόλεπτο κλεφτά πάνω από τον ώμο σας όταν παίζετε ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Η συγκινητική εξήγηση ενός μπαμπά, όταν ρωτήθηκε γιατί ενδιαφέρεται ακόμη για την πρώην γυναίκα του

Κάποια μέρα θα καταλάβετε γιατί κλείνω την τηλεόραση όταν αρχίζουν οι ειδήσεις.

Κάποια μέρα θα καταλάβετε γιατί δεν μπορώ να διαβάσω για εκατοστή φορά το ίδιο παραμύθι και να παίξω για χιλιοστή το ίδιο παιχνίδι.

Κάποια μέρα θα καταλάβετε γιατί θέλω να πηγαίνω μόνη μου για ψώνια.

Κάποια μέρα θα καταλάβετε γιατί θυμώνω όταν με ξυπνάτε στις τρεις το πρωί και γιατί με παίρνει ο ύπνος στο μέσο κάποιας ταινίας που βλέπουμε μαζί.

Κάποια μέρα θα καταλάβετε γιατί θέλω να με βοηθάτε που και που στις δουλειές του σπιτιού.

Κάποια μέρα θα καταλάβετε γιατί εγώ και ο πατέρας σας επιμείναμε σκληρά να αρχίσατε κάποιο μουσικό όργανο και να μην εγκαταλείψετε το κολύμπι.

Κάποια μέρα θα καταλάβετε πώς είναι να είσαι υπεύθυνος για ένα άλλο άτομο και στην πραγματικότητα να μην έχεις ιδέα αν αυτά που κάνεις είναι τα σωστά.

Κάποια μέρα θα καταλάβετε πόσο δύσκολα είναι τα όρια μεταξύ κανόνων και ελευθερίας.

Κάποια μέρα θα καταλάβετε ότι η αγάπη, η ανησυχία, η απογοήτευση, η υπερηφάνεια, η σύγχυση, το δέος και η κατάπληξη πηγαίνουν χέρι-χέρι με την απόκτηση παιδιών.

Κάποια μέρα, αλλά όχι τώρα. Τώρα κρατήστε, χωρίς “πως” και “γιατί” ότι η αγάπη μου για εσάς δεν μπορεί να μετρηθεί. Ότι είναι πάνω απ” ολόκληρο τον κόσμο και πέρα από κάθε φαντασία…

Πηγή: babyads.gr

Διαβάστε ακόμη:

Στο σύζυγό μου: Μπορώ να τα καταφέρω και χωρίς εσένα με τα παιδιά, αλλά δε θέλω

Μερικές φορές αφήνω τα παιδιά να «καταστρέφουν» το σπίτι… Και αυτό λέγεται περνάμε τέλεια!