Σταφιδόπιτα μυρωδάτη και παραδοσιακή από την Θράκη

Υλικά για ζύμη :

2 ποτήρια νερό

1 φλιτζανάκι λάδι

λίγο αλάτι
λίγη μαγιά
3 ποτήρια αλεύρι περίπου
ξύσμα  από 2 πορτοκάλια

1  ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 φλιτζάνι καρύδια
1 σακουλάκι σταφίδες μαύρες και ξανθές
1,5 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη (μαύρη κατά προτίμηση)

σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής:

Κάνουμε την ζύμη μας, την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί την κάνουμε μπαλάκια και την πλάθουμε φύλλα.

Σε κάθε φύλλο ρίχνουμε λάδι, ζάχαρη και τις πλυμένες σταφίδες,καρύδια ,χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από τα πορτοκάλια. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και την γέμιση. Χτυπάμε ένα αυγό μέσα στο λάδι και αλείφουμε την πίτα με ένα πινέλο, πασπαλίζετε με σουσάμι.

Την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 180° C για μία ώρα. Όταν ροδοκοκκινίσει την βγάζουμε, την ραντίζουμε λίγο με κρύο νερό και την σκεπάζουμε με μία πετσέτα.

Tips:για περισσότερο άρωμα προσθέτουμε, 1κ.σ κανέλα

Καλή επιτυχία!

Ευγενική χορηγία του emthrace.org στο babyradio