Στη σπηλιά της αρκούδας

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Στη Βερδικούσσα, ένα ορεινό χωριό της Θεσσαλίας, η παραμονή μιας οικογένειας στο δάσος για γεωργικές δουλειές, θα έχει σαν αποτέλεσμα μια γνωριμία ανάμεσα στον εξάχρονο Νάσο και σ’ ένα μικρό αρκουδάκι.Ένα απόγευμα, το παιχνίδι ανάμεσά τους θα τον φέρει μακριά από την καλύβα, ενώ μια φοβερή καταιγίδα θα ξεσπάσει απότομα και…

«Δεν κατάλαβα πως είχα απομακρυνθεί πολύ από την καλύβα […] Ταυτόχρονα, μια βροχή άρχισε να πέφτει ασταμάτητα, ενώ τα πάντα γύρω σκοτείνιασαν. […] Οι κορμοί από τα δέντρα έμοιαζαν μαύροι δράκοι, λες και βγήκαν μέσα από τα παραμύθια και γύρευαν να με κατασπαράξουν. […] Άρχισα να φωνάζω τη μάνα μου, αλλά η φωνή μου πνιγόταν ανάμεσα στις βροντές και στην ασταμάτητη νεροποντή. […] Αυτή η σπηλιά μού φάνηκε πως θα ’ταν η σωτηρία μου, […] ενώ το αίμα συνέχιζε να τρέχει από το γόνατο. […] Η σκιά μιας αρκούδας που στεκόταν δίπλα μου, καθιστή στα πίσω πόδια της, έμοιαζε με το χειρότερο όνειρο που είχα δει ποτέ μου.

Καλογραμμένη, ενδιαφέρουσα και τρυφερή ιστορία. Απευθύνεται  με αγάπη στην παιδική ψυχή, που γνωρίζει καλά ο συγγραφέας. Μια επιτυχημένη προσέγγιση στις σχέσεις παιδιού-ζώου-φύσης καθώς και στη λαϊκή παράδοση.

ΘΑΛΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ-ΜΠΑΟΥ
Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας

 
 

Βιογραφικό συγγραφέα
 
 Ο Γιώργος Τσακνάκης γεννήθηκε στη Βερδικούσσα Λαρίσης, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια και τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Στη Λάρισα τελείωσε το Γυμνάσιο και την Παιδαγωγική Ακαδημία. Το 1980 διορίστηκε ως δάσκαλος στην Εύβοια και από το 1985 υπηρέτησε μόνιμα στο 1ο Δημ. Σχολείο Καρύστου-Κοτσίκειο, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2013, μετά από τετραετή θητεία ως διευθυντής του σχολείου. Είναι παντρεμένος με την Αλ. Κορδόση και πατέρας δύο παιδιών. Στη διάρκεια της εκπ/κής του θητείας, ιδιαίτερη ενασχόλησή του στάθηκαν τα διάφορα σχολικά προγράμματα (περιβ/κά, υγείας) και κυρίως τα πολιτιστικά (θέατρο), από τα οποία αντλήθηκε και η ιδέα γι’ αυτήν την έκδοση.
 

 
 
CaptainBook.gr
Τηλ. 210 3846805
e-mail: lena@captainbook.gr