Στην καρδιά μου για πάντα παιδί

Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη

Στην καρδιά μου θα ήθελα να μείνω για πάντα παιδί. Ακόμα και αν σε κάποιους δεν αρέσει, ακόμα και για κάποιους αυτό να είναι ανώριμη πράξη. Να κρατήσω την αγνότητα και την αθωότητά μου, να μην ξεχάσω ποτέ πως τα σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή είναι αυτά που δεν αγοράζονται.

Στην καρδιά μου θα είμαι για πάντα παιδί. Θα κρατήσω την ανεμελιά μου, την καθαρή καρδιά ενός μικρού πλάσματος το οποίο δεν υποφέρει από άγχη επειδή έμειναν απλήρωτοι οι λογαριασμοί ή επειδή πρέπει να ξεκινήσει να ψάχνει ξανά μία εργασία.

Θα μείνω για πάντα ένα παιδί. Θα θεωρώ πως το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι το κουτί της Merenda κρυμμένο στο πάνω ράφι, θα ζωγραφίζω ό,τι μου κατεβαίνει στο μυαλό και θα θεωρώ πως οι σοκολάτες και τα γλυκά είναι τα σπουδαιότερα αποκτήματα στη ζωή.

Στην καρδιά μου θα μείνω για πάντα ένα παιδί. Γιατί τα παιδιά γνωρίζουν να συγχωρούν, να δέχονται τον άλλο χωρίς να τον κατακρίνουν και βλέπουν τα πράγματα με απλότητα και αθωότητα.

Ναι, στην καρδιά σου να παραμείνεις ένα παιδί. Γιατί όσο ανώριμο και να σε θεωρούν, εσύ θα ξέρεις πως διαθέτεις μία ωριμότητα που δεν μπορούν ούτε οι ενήλικες να αποκτήσουν. Τα παιδιά είναι σοφά και αντιλαμβάνονται περισσότερα από όσα θέλουμε να πιστεύουμε.