Στην μαμά που ψωνίζει στο ίδιο παιδικό κατάστημα με εμένα…

Στην μαμά που ψωνίζει στο ίδιο παιδικό κατάστημα με εμένα…

Mother and two children shopping in supermarket

Σε είδα τις προάλλες με τα δυο σου παιδιά στο ίδιο παιδικό κατάστημα που ψωνίζω και εγώ.

Είχες το ένα σου παιδί στο καρότσι  και το άλλο στο χέρι σου. Το μεγάλο σου παιδί άρχισε ξαφνικά να κλαίει και πετούσε όλα τα παιχνίδια  στο πέρασμά του. Τότε ξαφνικά άρχισε να κλαίει και το μωρό σου εκείνη την στιγμή. Ήσουν τόσο υπομονετική προσπαθώντας να ηρεμήσεις το μωρό σου και το παιδί σου ταυτόχρονα.

Φαινόσουν τόσο εύθραυστη και τόσο ψύχραιμη την ίδια στιγμή μιλώντας ήρεμα και γλυκά σε ένα παιδί που φαινόταν να έχει πάθει παράκρουση.

Πέρασα από δίπλα σου με το καρότσι μου άδειο καθώς ήταν η μόνη μέρα που δεν είχα μαζί μου το μωρό μου επειδή μια φορά και εγώ το άφησα στον άντρα μου για να βγω για ψώνια ήσυχα.

Ήθελα να σου πω πως έχω περάσει τα ίδια με εσένα πολλές φορές και θα το περάσω ακόμη περισσότερες.Ήθελα να ξέρεις πως κάνεις πολύ καλή δουλειά αλλά δεν στο είπα. Ανησύχησα μήπως σε ντροπιάσω ή σε στεναχωρήσω που ανακατεύτηκα.

Φαινόσουν κουρασμένη και στοιχηματίζω πως ήθελες να τελειώσεις γρήγορα τα ψώνια σου και να πας επιτέλους στο σπίτι σου.

Όσο συνέχιζα τα ψώνια μου δεν σταμάτησα να σε σκέφτομαι. Θέλω να ξέρεις πως όλοι μας έχουμε βρεθεί στην θέση σου και όλοι σε καταλαβαίνουμε.

Μην σκέφτεσαι αν σε ακούει και σε κοιτάει ο κόσμος. Αυτοί που μπορεί να σε σχολιάσουν αρνητικά είναι όσοι δεν έχουν παιδιά. Αν δεν το έχει βιώσει κάποιος αυτό δεν μπορεί να σε καταλάβει.

Ελπίζω γυρνώντας στο σπίτι σου να βρήκες την ηρεμία που τόσο σου λείπει αυτή την στιγμή. Υπομονή. Αύριο θα είναι όλα καλύτερα. Στο υπόσχομαι.

Είναι απλά μια μέρα. Θα περάσει.

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Γιαγιάδες σε κρίση!

10 ψέματα που ανεβάζουν οι μαμάδες του Instagram, από την Ελιάνα Χρυσικοπούλου

Όσες δεν θήλασαν δεν είναι μάνες ενός κατώτερου Θεού…