Στο μπάνιο με ασφάλεια!!!

Στο μπάνιο με ασφάλεια!!!

μπάνιο

Η ειδικός επισημαίνει όσα πρέπει να προσέχουμε στο χώρο του μπάνιου όταν υπάρχουν στο σπίτι μικρά παιδιά.
[babyPostAd]Το αμέσως πιο επικίνδυνο δωμάτιο του σπιτιού, μετά την κουζίνα, είναι το μπάνιο. Το μπάνιο συνήθως, είναι ο χώρος του σπιτιού, που αποθηκεύουμε φάρμακα, χάπια, σιρόπια, μέσα σε ένα ντουλάπι-φαρμακείο ή εκτός αυτού. Πολλές φορές τα τοποθετούμε σε συρτάρια, που δεν κλειδώνουν. Εκτός από τα φάρμακα, το μπάνιο είναι το μέρος όπου φυλάσσονται αρκετά απορρυπαντικά και καθαριστικά. Οι περισσότερες συσκευασίες των φαρμάκων και των απορρυπαντικών, είναι πολύχρωμες, σε περίεργα μπουκάλια ή μπορεί να μυρίζουν όμορφα! Όλα αυτά, αποτελούν μεγάλο δέλεαρ για τα μικρά παιδιά, αλλά και ταυτόχρονα τεράστιο κίνδυνο!

Για την ασφάλεια τον μικρών μας φίλων, καλό είναι να αποθηκεύουμε τα σαπούνια και τα απορρυπαντικά, καυστικά και μη, σε ψηλό ράφι ή ιδανικά ντουλάπι με κλειδαριά, ώστε να μην είναι εύκολα προσβάσιμα από τα μικρά παιδιά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα νέα απορρυπαντικά πλυντηρίου σε σχήμα κάψουλας! Τα περισσότερα από αυτά μοιάζουν με τεράστιες καραμέλες και κανένα παιδί μικρής ηλικίας δεν μπορεί να τους αντισταθεί!

Το ίδιο ισχύει και για τα φάρμακα. Προμηθευτείτε ειδικό ντουλάπι-φαρμακείο με κλειδαριά και τοποθετήστε το ψηλά στον τοίχο.

Εκτός από τα φάρμακα και απορρυπαντικά, που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για ένα μικρό παιδί που περιπλανιέται μόνο του στο μπάνιο, το δωμάτιο αυτό κρύβει και άλλους, εξίσου σημαντικούς κινδύνους. Στο μπάνιο, καλό θα ήταν να μη γεμίζετε ποτέ την μπανιέρα με νερό για να κάνετε μπάνιο εσείς ή το μικρό. Ακόμη και αν είσαστε σίγουροι πως έχετε υπό συνεχή επίβλεψη το μικρό σας, μπορεί έστω και για ένα λεπτό να ξεφύγει από την προσοχή σας και να δοκιμάσει να “βουτήξει” στη γεμάτη με νερό μπανιέρα!

Η πιό σημαντική όμως οδηγία, που πρέπει πάντοτε να θυμόμαστε, είναι να μην αφήνουμε ποτέ χωρίς επίβλεψη τα μικρά παιδιά σε κανένα δωμάτιο του σπιτιού, ειδικά στο μπάνιο!

Ευχαριστούμε τη Δέσποινα Μπαστάκη, Παν. Υπότροφο Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής Νοσ. Παίδων “Η Αγία Σοφία”, www.paidi-goneis.com

Πηγή: mamamia.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πετσέτες Μπάνιου: Τα Λάθη που Κάνετε και δεν Είναι όσο Απαλές θα Θέλατε

Κίνδυνος-θάνατος! Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να παίρνετε μαζί το κινητό σας στο μπάνιο

Αυτά Είναι τα 8 Αντικείμενα που Πρέπει να Αλλάζετε Συχνότερα απ’ ότι Νομίζετε στο Μπάνιο σας!