Στρούντελ με μήλο και σταφίδες

Υλικά για 4-6 άτομα

– 700 γραμμάρια μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
– 50 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα και ψημένα
– 35 γραμμάρια φρυγανιά
– 50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού κολίανδρο
– 1 κούπα σταφίδες μαύρες
– 1/8 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
– 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
– 1 κουταλιά της σούπας καλής ποιότητας μέλι
– 1 φύλλο σφολιάτας
– 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψίχα ψωμιού, καφέ ζάχαρη, κανέλα, σταφίδες, πιπέρι, κόλιανδρο και το κάρδαμο.

2. Κόβετε τα μήλα σε κύβους. Προσθέστε το μέλι, βανίλια, φουντούκια, και τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά.

3. Ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ρίχνετε μια λωρίδα της γέμισης κατά μήκος του κέντρου της ζύμης. Βουρτσίστε τα άκρα με χτυπημένο αυγό. Τυλίξτε τη ζύμη.

4. Βουρτσίστε με χτυπημένο αυγό. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25-35 λεπτά.

5.
Τέλος πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

  sidagi.gr