Κομπόστα ροδάκινο κεράσι. Μήπως να το δοκιμάσετε;

Κομπόστα ροδάκινο κεράσι. Μήπως να το δοκιμάσετε;

Κομπόστα ροδάκινο κεράσι. Μήπως να το δοκιμάσετε;

Υλικά συνταγής

  • 3 κιλά ροδάκινα λευκόσαρκα
  • 1 κιλό κεράσια (ζυγισμένα χωρίς το κουκούτσι)

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

  • 3 κρασοπότηρα ζάχαρη
  • 6 φύλλα αρμπαρόριζα
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
περισσότερο από 90 λεπτά
κατσαρόλα
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3 βάζα του 1 κιλού

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσουμε. Τα καπάκια πρέπει να είναι οπωσδήποτε καινούργια και τα βάζα αν είναι κι άλλες φορές χρησιμοποιημένα να μην έχουν κανένα σπάσιμο στο στόμιο. Αποστειρώνουμε τα βάζα και τα καπάκια.
  2. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από το χνούδι και τα κόβουμε σε 4 κομμάτια. Όση ώρα καθαρίζουμε για να διατηρήσουν το χρώμα τους τα αφήνουμε σε λεκάνη με νερό και το χυμό ενός λεμονιού. Καθαρίζουμε τα κεράσια απο κουκούτσια.
  3. Μοιράζουμε τα φρούτα στα βάζα και προσθέτουμε σε κάθε βάζο 1 κρασοπότηρο ζάχαρη. Βάζουμε τόσα φρούτα σε κάθε βάζο ώστε να μένει κενό 1 δάχτυλο. Ανάμεσα στα φρούτα βάζουμε 2 φύλλα αρμπαρόριζας σε κάθε βάζο.
  4. Γεμίζουμε με νερό τα βάζα και τα σφραγίζουμε. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα στον πάτο ένα βετέξ κουζίνας και από πάνω τα βάζα (με το καπάκι προς τα κάτω). Συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα βάζα αλλά και να αφήνει από πάνω τους κενό χώρο στην κατσαρόλα για να βράζει το νερό. Αν τα βάζα έχουν μεγάλο κενό ανάμεσά τους, βάζουμε πετσέτα για να μην χτυπήσουν μεταξύ τους.
  5. Από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, βράζουμε για 20 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά βγάζουμε σε πετσέτα τα βάζα. Αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο.

cooklos.gr

Πηγή:cooklos.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας