Τα 8 σημεία στο σπίτι που δεν έχεις σκεφτεί να καθαρίσεις

clean-708

Έχεις στρώσει το κρεβάτι σου, έχεις σκουπίσει και σφουγγαρίσει, το τραπέζι στην κουζίνα και το σαλόνι είναι συγυρισμένο, πόσο καθαρό είναι όμως το σπίτι σου; Μήπως υπάρχουν κάποια σημεία που δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να καθαρίσεις;

Η απάντηση είναι σίγουρα «ναι» καθώς μέσα σε ένα σπίτι υπάρχουν αρκετά σημεία τα οποία δεν μας περνάει σχεδόν ποτέ από το μυαλό να τα καθαρίσουμε. Ποια είναι αυτά και πως θα καταφέρεις να διορθώσεις τη «ζημιά» που έγινε σε χρόνο dt.

  • H καφετιέρα: Χρειάζεται πλύσιμο τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να μην αρχίσει να έχει περίεργη γεύση ο καφές σου. Βάλε σε ίσες ποσότητες νερό και λευκό ξύδι, άναψε τη μηχανή και άσε το νερό να καθίσει μέσα στο δοχείο για μία ώρα. Μετά ξέπλυνε με άφθονο νερό για να φύγει η μυρωδιά του ξυδιού.
  • Τα μαξιλάρια: Αυτά που έχεις στο κρεβάτι σου τα περιποιείσαι. Τι γίνεται όμως με εκείνα που έχεις στον καναπέ; Και αυτά συγκεντρώνουν το νεκρό δέρμα σου και χρειάζονται πλύσιμο. Μην τα παραμελείς.
  • Ο σκουπιδοτενεκές: Το ότι συγκεντρώνουμε σε αυτόν τα σκουπίδια δεν σημαίνει ότι δεν τον καθαρίζουμε κιόλας. Καθάρισέ τον τρίβοντας καλά τον πάτο του, μετά ρίξε λίγο απολυμαντικό σπρέι και κάτι που να εξαλείφει τις οσμές.
  • Οι κουρτίνες και οι ταπετσαρίες: Φαίνονται καθαρές, αλλά δεν είναι πάντα και συγκεντρώνουν πάνω τους γύρη, σκόνη, ακάρεα, βακτήρια ακόμη μούχλα.Για αυτό τσέκαρε τις οδηγίες και πλύνε τις με τον ανάλογο τρόπο
  • Το πλυντήριο πιάτων: Τα υπολείμματα τροφών, σαπουνιού, το σκληρό νερό ακόμη και η μούχλα δημιουργούν προβλήματα στο πλυντήριό σας και πρέπει να το καθαρίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Τα διακοσμητικά στο μπάνιο: Από το ποτήρι που βάζετε την οδοντόβουρτσα μέχρι την κρεμάστρα που κρεμάτε την πετσέτα σας, κάθε σημείο στο μπάνιο σας χρειάζεται απολύμανση.
  • Το πλυντήριο: Αν τα ρούχα σας δεν μυρίζουν ευχάριστα διαρκώς τότε δεν φταίει ούτε το απορρυπαντικό ούτε το μαλακτικό αλλά η μούχλα και η βρωμιά που έχει συγκεντρώσει το ίδιο το πλυντήριο. Βάλτε μία κενή πλύση στο πιο καυτό πρόγραμμα με ένα μείγμα από λευκό ξύδι και σόδα και τα αποτελέσματα θα είναι τέλεια.
  • Πόμολα και διακόπτες: Τα πιάνεις διαρκώς οπότε είναι γεμάτα βακτήρια για αυτό και χρειάζονται απολύμανση.