Τα έπιασε η άνοιξη και δεν θέλουν να διαβάζουν… Τι να κάνω;

Τα έπιασε η άνοιξη και δεν θέλουν να διαβάζουν… Τι να κάνω;

δεν θέλουν να διαβάζουν

Κάτι η άνοιξη που μπήκε για τα καλά, κάτι η σχολική χρονιά που οδεύει προς το τέλος της και τα μυαλά τους έχουν πάρει αέρα. Τι να κάνετε όταν τα παιδιά δεν συγκεντρώνονται στο διάβασμά τους;

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Παιδάκια είναι και έχουν όλες τις δικαιολογίες να έχουν κουραστεί μετά από τόσους μήνες διαβάσματος και δραστηριοτήτων. Μη μας πείτε ότι και εσείς δεν νιώθετε αυτή την εαρινή κόπωση…

Υπάρχει άραγε τρόπος να τα βοηθήσουμε να συγκεντρωθούν για αυτόν τον εναπομείναντα ένα μήνα; Και βέβαια υπάρχει! Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε:

Αφήστε τα να χαρούν και να παίξουν μετά το σχολείο.

Τώρα που αργεί να νυχτώσει, είμαστε και εμείς λίγο πιο άνετες να τα αφήσουμε να παίξουν για μια ωρίτσα στην παιδική χαρά μετά το σχολείο ή μετά τα αγγλικά ή το ποδόσφαιρο. Πρέπει να τα ενθαρρύνουμε να παίζουν έξω, να χαίρονται τον ήλιο και τη φύση έτσι ώστε όταν βρίσκονται στο σχολείο να μην νιώθουν ότι χάνουν τις καλύτερες στιγμές τους. Ναι, για τα παιδιά οι καλύτερες στιγμές είναι το παιχνίδι έξω.

Δώστε το καλό παράδειγμα.

Εάν εμείς οι γονείς δεν σταματάμε να λέμε πόσο πολύ περιμένουμε τις διακοπές του καλοκαιριού και πόσο έχουμε κουραστεί από τη δουλειά, τι περιμένετε δηλαδή τα παιδιά να κάνουν; Να το ρίξουν στο διάβασμα;

Κάθε μέρα είναι χαρά!

Μετρώντας αντίστροφα για το κλείσιμο του σχολείου, δώστε τους αφορμές να χαίρονται την κάθε μέρα. Μια εκδρομή που θα πάνε με τους συμμαθητές τους, ένα πάρτι γενεθλίων, μια συνάντηση με φίλους τους για παιχνίδι, μια καρτούλα που θα φτιάξουν για τη δασκάλα τους είναι αρκετά για να ζουν κάθε μέρα με χαρά και όχι μέσα ση βαρεμάρα.

Βεβαιωθείτε ότι τρώνε σωστά.

Καλά και χρήσιμα και τα παγωτάκια, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουν να τρώνε τα φρούτα και τα λαχανικά τους που τα γεμίζουν ενέργεια.

Επιβραβεύστε τα!

Έγραψαν μια ωραία έκθεση, πήγαν καλά στο κριτήριο μαθηματικών, απάντησαν στην ερώτηση της κυρίας στην τάξη, όλα αυτά αξίζουν επιβράβευσης. Έτσι είναι σαν να τους δίνετε ένα επιπλέον κίνητρο να συνεχίζουν να διαβάζουν σαν να ήταν, ας πούμε, Νοέμβριος.

Κάντε τα όλα αυτά και θα δείτε για πότε θα περάσει ο καιρός. Μετά δεν θα ξέρουμε τι να τα κάνουμε…

Πηγή:    mytwins.gr