Τα φρούτα με τη χαμηλότερη διατροφική αξία

Τα φρούτα με τη χαμηλότερη διατροφική αξία

χαμηλότερη διατροφική αξία

Ξέρουμε πως μια ισορροπημένη διατροφή περιέχει άφθονα φρούτα και λαχανικά. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν είναι όλα τα φρούτα και λαχανικά το ίδιο. Κάποια από αυτά, παρά τις βιταμίνες, τις ίνες και τα θρεπτικά συστατικά τους, είναι φορτωμένα με περισσότερη ζάχαρη από όση χρειαζόμαστε, συνεπώς θα ήταν καλό να τα καταναλώνουμε με προσοχή. Ποια είναι αυτά;

Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα

[babyPostAd]Σύκα

Τα σύκα έχουν πολλές φυτικές ίνες, και αποτελούν λατρεμένο φρούτο εποχής, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, καθώς σε 100 γραμμάρια, βρίσκουμε 16 γραμμάρια ζάχαρης. Τα αποξηραμένα, προφανώς, είναι πολύ χειρότερα…

Μάνγκο

Αυτό το φρούτο που μπορεί να το βρούμε παντού—από χυμούς, μέχρι σαλάτες, μέχρι και σιρόπια για τον καφέ—είναι υγιεινό, αλλά σε μικρές, μικρές δόσεις. Ένα μάνγκο περιέχει 31 ολόκληρα γραμμάρια ζάχαρης.

Σταφύλια

Τα σταφύλια είναι πολύ υγιεινό φρούτο… αν μπορούμε να σταματήσουμε τον εαυτό μας. Και σπάνια κάποιος κατάφερε να φάει μόνο λίγα. Σε μία κούπα, ή ένα μεσαίο περίπου τσαμπί, βρίσκουμε 15 γραμμάρια ζάχαρης.

Ρόδι

Είναι που είναι δύσκολο να το ανοίξουμε, μετά πρέπει να το φάμε κιόλας. Το ξέρατε όμως πως αυτό το φρούτο – που ο χυμός του είναι ίσως από τους πιο υγιεινούς χυμούς που κυκλοφορούν στην αγορά – περιέχει 39 γραμμάρια ζάχαρης; Για να το καταναλώσετε με μέτρο, φυλάξτε τα περιεχόμενά του στο ψυγείο, και ρίξτε το σε μικρές δόσεις στο πρωινό σας.

Κεράσια

Άλλο ένα υγιεινό φρούτο (με επιπλέον οφέλη για τον ύπνο) που δυστυχώς είναι σούπερ εθιστικό. Και όσο περισσότερο τρώμε, τόσο περισσότερο θα βαρυστομαχιάσουμε. 100 γραμμάρια κερασιών περιέχουν 13 γραμμάρια ζάχαρης.

Καρύδα

Ακούγεται ως superfood και πρακτικά κάθε προϊόν που σχετίζεται με αυτήν – γάλα, λάδι – αμέσως προωθείται στα ράφια με τα υγιεινά προϊόντα. Κι όμως, η καρύδα περιέχει πολύ μεγάλες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών, που καταστρέφουν την υγεία της καρδιάς μας, συνεπώς πρέπει να καταναλώνεται με πολλή προσοχή. (Θα πούμε, όμως, ότι το λάδι καρύδας αποτελεί εκπληκτικό συστατικό για να φτιάξουμε μόνοι μας προϊόντα που φροντίζουν το δέρμα μας!)

Αποξηραμένα φρούτα

Καλό θα ήταν να αποφεύγονται, καθώς περιέχουν περιττή ζάχαρη και… σχεδόν τίποτα άλλο. Είναι πολύ υψηλά σε θερμίδες. Για παράδειγμα, σκεφτείτε ότι μία κούπα σταφίδες, περιέχει περίπου 450 θερμίδες!

Πηγή:   iatronet.gr