Τα γεμιστά της τεμπέλας (ή της εργαζόμενης μαμάς)

Τα γεμιστά της τεμπέλας (ή της εργαζόμενης μαμάς)

Τα γεμιστά της τεμπέλας είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου καλοκαιρινές συνταγές. Με αυτό το όνομα την γνώρισα και την αγαπήσαμε οικογενειακώς, αν και μάλλον θα την μετονόμαζα σε «τα γεμιστά της εργαζόμενης μαμάς» ή «τα γεμιστά της μαμάς που το καλοκαίρι  μαγειρεύει όσο πιο απλά γίνεται».

[babyPostAd]Για να φτιάξετε κι εσείς τα γεμιστά της τεμπέλας (για μια τετραμελή οικογένεια), θα χρειαστείτε:

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε χωρίς λάδι το κουκουνάρι για 1-2 λεπτά, για να βγάλει το άρωμά του, και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε για ακόμη 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλατοπίπερο και 800 ml νερό. Μόλις το φαγητό πάρει μια βράση, μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά, στους 180 °C. Απολαμβάνουμε τα γεμιστά της τεμπέλας με μπόλικη τριμμένη φέτα!

Πηγή:   talcmag.gr

Διαβάστε ακομη:

Λαχταριστές και υγιεινές μπάρες δημητριακών για τα παιδιά μας!

Σπιτικές σοκολάτες Bounty με ινδοκάρυδο, με 3 MONO υλικά!

Ένα εύκολο καλοκαιρινό γλυκό για να φτιάξετε με τα παιδιά σας