Τα οιστρογόνα επηρεάζουν τον κίνδυνο κατάθλιψης μιας γυναίκας

Τα οιστρογόνα επηρεάζουν τον κίνδυνο κατάθλιψης μιας γυναίκας

οιστρογόνα επηρεάζουν

Γυναίκες που εκτέθηκαν στα οιστρογόνα για μακρύτερη χρονική περίοδο στην αναπαραγωγική ζωή τους μπορεί ενδεχομένως να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

[babyPostAd]Προηγούμενη έρευνα υπέδειξε ότι διακυμάνσεις στις αναπαραγωγικές ορμόνες παίζουν ρόλο στον κίνδυνο κατάθλιψης στις γυναίκες, αν και είναι κάτι που όλες οι γυναίκες νιώθουν. Οι ερευνητές προσπάθησαν να διαπιστώσουν πώς θα μπορούσαν οι ορμόνες να συνδέονται με την κατάθλιψη. Εστίασαν στην οιστραδιόλη η οποία επηρεάζει τα επίπεδα σεροτονίνης της γυναίκας.

Στους παράγοντες που θα μπορούσαν να αυξήσουν το μήκος έκθεσης στην οιστραδιόλη περιλαμβάνονται η πιο μικρή ηλικία πρώτης εμφάνισης της έμμηνης ρύσης και ο αριθμός των κύκλων που έχει στη ζωή της μια γυναίκα.

Η έρευνα σε περισσότερες από 1.300 γυναίκες ανακάλυψε ότι η έκθεση μιας γυναίκα στην οιστραδιόλη για μεγαλύτερο διάστημα από την έναρξη της εμμηνορυσίας μέχρι την έναρξη της εμμηνόπαυσης συνδεόταν σημαντικά με μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μέχρι 10 χρόνια αργότερα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Πηγή: mommy.gr