Τα μωρά αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα μας από τον 3ο τους μήνα!

Τα μωρά αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα μας από τον 3ο τους μήνα!

αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα

Τα μωρά μπορούν να ανταποκρίνονται στα συναισθήματα από τον 3ο μήνα – νωρίτερα απ’ ότι πιστεύαμε – σύμφωνα με τους ερευνητές.

[babyPostAd] Τα αποτελέσματα του μαγνητικού τομογράφου σε 21 μωρά που κοιμούνταν δείχνουν οτι ο εγκέφαλος τους ανταποκρίνεται σε διάφορους ήχους.

Οι ερευνητές μέχρι τότε δεν γνώριζαν πότε ακριβώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναπτύσσει την ικανότητα να επεξεργάζεται ανθρώπινες φωνές και συναισθήματα.

Πλέον, ελπίζουν οτι θα μπορέσουν να κατανοήσουν το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος ενός παιδιού με αυτισμό και σε τι διαφέρει από τον εγκέφαλο ενός παιδιού χωρίς αυτισμό. 

Χρησιμοποιούν λειτουργική απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού (fMRI) για να καταγράψουν το πώς τα βρέφη ανταποκρίνονται σε ακουστικό υλικό με ανθρώπινους ήχους που εκδηλώνουν διάφορα συναισθήματα- όπως το γέλιο, το κλάμα αλλά και υλικό με άλλους θορύβους, όπως το νερό ή διάφορα παιχνίδια.

‘Ενα τμήμα του εγκεφάλου – ο κροταφικός φλοιός – ενεργοποιήθηκε όταν ακούγονταν ήχοι από ανθρώπινες φωνές – το ίδιο τμήμα που ενεργοποιείται και στους ενήλικες.

Ανάπτυξη στην κατανόηση

Η μεταιχμιακή περιοχή του εγκεφάλου ανταποκρίθηκε θερμά σε αρνητικούς ή λυπημένους ήχους, αλλά δεν έκανε διάκριση μεταξύ ουδέτερων και ευτυχισμένων ήχων.

Ο καθηγητής Declan Murphy, από το King’s College London, δήλωσε: «Αυτή η ανακάλυψη προχωρά ριζικά την κατανόησή μας για την ανάπτυξη των βρεφών.”

Η Δρ Evelyne Mercure, του University College London, δήλωσε: «Είναι μια σπάνια απόδειξη που ειδικεύεται σε υπάρχουσες περιοχές του εγκεφάλου που αναπτύσσονται νωρίς.”

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

66 θετικά πραγματα που πρέπει να λέτε στο παιδί σας! 

Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που ΟΛΕΣ οι μαμάδες ξεχνάνε να φροντίσουν! 

Ένας μπαμπάς προειδοποιεί: «Προσοχή γονείς! Το μωρό μου παραλίγο να πνιγεί από την πιπίλα του!»