Τα μωρά χαμογελούν συνεχώς γιατί σε αντιγράφουν

Τα μωρά χαμογελούν συνεχώς γιατί σε αντιγράφουν

Τα μωρά χαμογελούν

Τα μωρά χαμογελούν και ξετρελαίνουν όσους τα κοιτούν. Ακόμα και όταν δεν αισθάνεσαι καλά και στο μυαλό σου κάνουν βόλτα όλα τα προβλήματα που έχεις, αν τα κοιτάξεις, η διάθεση σου ανεβαίνει στα ύψη. Θες να τα πάρεις αγκαλιά, να τα φιλάς και να τους τσιμπάς τα μαγουλάκια για ώρες ατελείωτες.

Αυτό είναι άλλωστε τα παιδιά … Ευτυχία και χαρά! Σε κάνουν να ξεχνάς όλα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα σου και σε βοηθούν να δεις την ζωή με ανεμελιά και ελπίδα ότι όλα στο μέλλον θα εξελιχτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

5 τρόποι να κάνετε το μωρό σας να γελάσει

Βέβαια, πες μας δεν έχεις και εσύ απορία γιατί τα μωρά χαμογελούν συνεχώς; Που την βρίσκουν άραγε τόσο διάθεση και πώς μπορούν συνεχώς να έχουν το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τους; Αυτά δεν έχουν κακές σκέψεις; Αυτά δεν τσαντίζονται και δεν νευριάζουν, όπως εσύ; Και πιστεύεις φυσικά ότι η απάντηση είναι ότι δεν κατανοούν τι συμβαίνει γύρω τους και δεν έχουν προβλήματα. Ότι έχουν πάντα το φαγητό τους έτοιμο, έναν άνθρωπο να τους ταΐζει, να τους αλλάζει πάνες, να τους φροντίζει και να τους κάνει μπάνιο. Λάθος ακόμα και τα βρέφη καταλαβαίνουν τα πάντα και πιάνουν τα μηνύματα που τους στέλνουν οι συνομιλητές τους.

Tα χαμόγελα των μικρών μας φίλων αποτελούν την πρώτη τους προσπάθεια επικοινωνίας. Επειδή δεν μπορούν να μιλήσουν χρησιμοποιούν το χαμόγελο και έτσι στέλνουν το δικό τους μήνυμα χαράς στους συνομιλητές τους.
Το θέμα των μικρών αγγέλων, όμως, δεν είναι αυτό δεν είναι τα προβλήματα και οι ανάγκες τους που ικανοποιούνται από άλλα πρόσωπα! Τα μωρά χαμογελούν για άλλον λόγο και οι επιστήμονες του Duke University που έκαναν σχετικές έρευνες τον βρήκαν και μας τον παρουσιάζουν. Τα μωρά χαμογελούν γιατί σε αντιγράφουν! Ναι, καλά άκουσες τα μωρά αντιγράφουν τις κινήσεις του προσώπου όποιου τα κοιτά και έτσι παίρνουν τις ίδιες γκριμάτσες με αυτόν.

Όπως, σίγουρα θα καταλάβεις οι επιστήμονες έχουν δίκιο. Για σκέψου το και θα το καταλάβεις και εσύ! Όταν πλησιάζεις ένα μωρό δεν σχηματίζεται και στο δικό σου πρόσωπο ένα μεγάλο χαμόγελο; Τα μωρά, λοιπόν, αντιγράφουν αυτές τις γκριμάτσες σου και ανταποδίδουν. Αν πάλι τα μούτρα σου είναι κατσουφιασμένα και τα μωρό δεν τα βλέπεις να κοιτούν με απορία;

Πηγή: all4mama.gr

Διαβάστε ακόμη:

Να γελάς…

Μετανιώνω για όλες εκείνες τις φορές που θύμωσα με τα παιδιά μου, ενώ ήταν πιο απλό να γελάσω