Τα πιο όμορφα σχολεία βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη!

Άρθρο της Κατερίνας Καλεντερίδου
Photo: evrosonline.gr

Άλλαξε πρόσωπο το 4ο Δημοτικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης και έγινε ένα από τα ομορφότερα σχολεία της χώρας, μαζί με αυτό του 1ου Δημοτικού Σχολείου των Φερών οι εργασίες του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα!

Η εξαιρετική προσπάθεια της ομάδας καλλιτεχνών από την πρωτεύουσα του Έβρου, να ομορφύνει τα σχολεία της περιοχής μεταμορφώνοντάς τα κυριολεκτικά, δίνει αποτελέσματα και μάλιστα τα καλύτερα που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς!

Η αισθητική αναβάθμιση του 4ου Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης ολοκληρώθηκε με το μήνυμα… “save the planet” και στίχους από τον Μικρό Πρίγκηπα …

Αν ζητούσες να ’ρθω
στο μικρό σου τ’ αστέρι
αν μπορούσα να δω
της ψυχής σου τα μέρη

Θα νικούσα το εγώ
που εδώ με κρατάει
έναν κόσμο να βρω
και τους δυο να χωράει

4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Όσο για το 1ο Δημοτικό Σχολείο των Φερών, το μήνυμα … είναι σαφές… με αποδέκτες φυσικά τους μαθητές του…. & όχι μόνο… “Every Child is an Artist, Imagination is the Beginning of Creation” .

1ο Δημοτικό Σχολείο Φερών

Ας μη ξεχνάμε πως πριν από έναν περίπου χρόνο η Εικαστική Ομάδα με ειδίκευση στις τοιχογραφίες Mitroulakis Crew, ανέλαβε να μεταμορφώσει το 1ο Δημοτικό Σχολείο της πρωτεύουσας του Έβρου, σε συνεργασία με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και εθελοντές, κάνοντας την αρχή και βάζοντας…” χρώμα και τέχνη στα σχολεία” !

Η ομάδα Mitroulakis Crew, μας δείχνει έμπρακτα πως τα σχολεία είναι αλλιώςπρέπει να είναι αλλιώς και όλοι εμείς αυτά τα σχολεία θέλουμε για τα παιδιά μας!

Mitroulakis Crew…σας ευχαριστούμε!