Τα πρώτα μακαρόνια του μωρού μου: Κοχύλια με σολομό και μπρόκολο
Ο εγκέφαλος ενός μωρού αυξάνεται ραγδαία μεταξύ της γέννησης και των τριών ετών και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης λαμβάνει χώρα κατά το πρώτο έτος. Επομένως, είναι σημαντικό να εισάγουμε ψάρια όπως ο σολομός νωρίς. Τα ψάρια ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα ενώ είναι πολύ νόστιμα!
[babyPostAd] Υλικά:
- 1 Φιλέτο σολομού 50 γρ.
- 150 ml ανάλατοζωμό λαχανικών
- 40 γρ.μακαρόνια “κοχύλια”
- Μια κουταλιά βούτυρο
- 1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ αλεύρι
- 100 ml γάλα
- 50 γρ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. τυρί παρμεζάνα
- 1 κ.γ χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Για να μαγειρέψετε τον σολομό, βάλτε τον στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μαζί με λίγο ζωμό λαχανικών για 3-4 λεπτά, και απο τις 2 μεριές.
- Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφουν στη συσκευασία.
- Για να κάνετε τη σάλτσα, λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε τα μαζί και στη συνέχεια προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό και το γάλα. Αφήστε να βράσει. Προσθέστε το μπρόκολο και σιγοβράστε, ενώ είναι καλυμμένη με καπάκι η κατσαρόλα, για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει
- Βάλτε τη σάλτσα στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ανακατέψτε την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, τα βότανα και το μαγειρεμένο σολομό. Βράστε για 2 λεπτά. Σερβίρετε το στραγγισμένο ζυμαρικό με τη σάλτσα.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή