Τα πρώτα βήματα του μωρού – Tips για να το βοηθήσετε από τον 4ο κιόλας μήνα (pics)

Τα πρώτα βήματα του μωρού είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του μωρού σας τον πρώτο χρόνο ζωής του. Πώς μπορείτε να το βοηθήσετε;

Από τον 4ο μέχρι και περίπου τον 15ο μήνα της ζωής του το μωρό σας σταδιακά θα μάθει να κάθεται μόνο του, μετά να μπουσουλάει, να σηκώνεται και τέλος να κάνει μόνο του τα πρώτα του βήματα. Το διάστημα αυτό είναι σημαντικό να είστε δίπλα στο παιδί σας, να το εμψυχώνετε και να κάνετε πιο ομαλή και πιο ευχάριστη τη μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο.

1Στάδιο #1 – Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

λάθη πρωτάρας μαμάς

Στην ηλικία των 4-7 μηνών το μωρό σας θα μάθει να κάθεται μόνο του και αυτό είναι και το πρώτο βήμα για να μάθει να περπατάει. Με το να κάθεται μόνο του, δυναμώνει τους μυς του και αποκτά καλύτερο έλεγχο του σώματός του.

2Σταδιο #2 – Το μπουσούλημα

Όταν το μωρό σας θα μάθει να κάθεται μόνο του, καθίστε δίπλα του και πάρτε μία μπάλα την οποία θα κουνάτε μπρος και πίσω. Παρακινήστε το μωρό σας να κάνει το ίδιο. Με αυτόν τον τρόπο θα γυμνάσει τους μυς του σώματός του.

Το μπουσούλημα ξεκινάει από τον 7ο μήνα και είναι πολύ σημαντικό για τα μωρά γιατί μέσω αυτού μαθαίνουν να συγχρονίζουν τα χέρια με τα πόδια τους.

3Στάδιο #3 – Σηκώνεται μόνο του, αλλά στέκεται με τη δική σας βοήθεια.

Έφτασε η στιγμή που το μωρό σας έμαθε να στέκεται μόνο του όρθιο; Βοηθήστε το να σηκωθεί και δείξτε του πώς να λυγίζει τα γόνατά του για να μπορεί να κάθεται πάλι χωρίς να πέφτει.

Από τον 8ο μήνα και έπειτα το μωρό σας θα μπορεί να σταθεί όρθιο με τη δική σας όμως βοήθεια ή εάν κρατιέται από κάποιο έπιπλο ή άλλη επιφάνεια. Ένα στάδιο πολύ σημαντικό λίγο πριν κάνει τα πρώτα του βήματα κατά το οποίο μαθαίνει να ισορροπεί.

4Στάδιο #4 – Τα πρώτα βήματα

Όταν το μωρό σας κάνει τα πρώτα του βήματα με τη δική σας βοήθεια, το μυστικό είναι ένα. Προσπάθεια, προσπάθεια και πάλι προσπάθεια.

Στον 9ο με 10ο μήνα το μωρό σας θα κάνει τα πρώτα του βήματα αλλά με τη δική σας βοήθεια. Έπειτα, η ανάγκη του να ανακαλύψει τον κόσμο το κάνει να μετακινείται στο σπίτι ακουμπώντας στα έπιπλα ή σε άλλες επιφάνειες. Σταδιακά θα μάθει να στέκεται μόνο του και καπου εκεί, από τον 12ο μήνα και έπειτα κάποια στιγμή θα το δείτε ενώ στέκεται, τσουπ, ξαφνικά να κάνει το πρώτο του βήμα! Μία στιγμή που θα θυμάστε για μία ζωή.

Αυτά είναι διάφορα στάδια από τα οποία θα περάσει το μωρό σας από τον 4ο μέχρι και τον 15ο μήνα. Πώς μπορείτε όμως να συμβάλετε εσείς σε αυτά;

Δείτε τα tips στο gallery που ακολουθεί

Διαβάστε ακόμα:

Οι 6 τύποι μπουσουλήματος – Το μωρό σας πώς μπουσουλάει;