Λάθη που κάνουν οι μπαμπάδες με τα παιδιά τους!

Οι περισσότεροι μπαμπάδες θέλουν να είναι διασκεδαστικοί με τα παιδιά τους, να  τους εμπνέουν σιγουριά και εμπιστοσύνη και να γνωρίζουν ότι μπορούν να στηριχθούν πάνω τους. Όμως ακόμα και οι υπερήρωες μερικές φορές κάνουν λάθη!

Δείτε ποια είναι τα τρία πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι μπαμπάδες με τα μικρά παιδιά.

-Είναι πολύ σοβαροί όταν μιλάνε στα παιδιά
Πιθανόν να μην το καταλαβαίνουν αλλά όταν απευθύνονται στα μικρά παιδιά, ο τόνος της φωνής τους ανεπαίσθητα αλλάζει και γίνεται πιο σοβαρός και ενδεχομένως να έχει και μία ένταση. Αλλά τα παιδιά συχνά ανταποκρίνονται καλύτερα σε μια  ήπια φωνή, λέει ο Harvey Karp, MD, και συγγραφέας του βιβλίου «The Happiest Toddler on the Block «. «Στην ηλικία αυτή, τα παιδιά έλκονται από πιο μελωδική φωνή. Οι άντρες πολλές φορές είναι διστακτικοί στο να το κάνουν αυτό, αλλά τα παιδιά αισθάνονται καλύτερα», λέει ο Karp.

-Δεν είναι αφοσιωμένοι στο παιχνίδι με τα παιδιά
«Ακόμα κι αν είναι εξαντλημένος μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, πρέπει να προσπαθήσει να παίξει με το παιδί του χωρίς να κοιτάζει συνεχώς την ώρα», συμβουλεύει η Laura Markham, Ph.D., κλινική ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Peaceful Parent, Happy Kids». Όπως υποστηρίζει, ένα κοινό λάθος όλων των μπαμπάδων είναι ότι ενώ ξεκινούν να παίζουν με τα παιδιά τους, συνεχώς τα υπενθυμίζουν ότι είναι ώρα για ύπνο ή για μπάνιο, επηρεάζοντας τη συμπεριφορά του παιδιού. Ο μπαμπάς όμως πρέπει να μην ξεχνάει να λέει στον εαυτό του πόσο τυχερός είναι που μπορεί να παίξει με το παιδί του.»Το παιδί σας αισθάνεται την παρουσία σας και τότε να είστε σίγουροι ότι θα σταματήσει να κλαίει ή να γκρινιάζει και θα συνεργάζεται μαζί σας περισσότερο», λέει η Laura Markham.

-Εκτιμούν ότι η μαμά είναι το κεντρικό πρόσωπο του σπιτιού και επαναπαύονται σε αυτό
Είναι φυσιολογικό το παιδί να έχει πιο στενή σχέση με τη μαμά του, ειδικά αν είναι μικρό. Όμως τα παιδιά προσαρμόζονται εύκολα σε νέες καταστάσεις,  αναφέρει ο Harvey Karp. Για το λόγο αυτό προτείνει στους μπαμπάδες, να ασχολούνται περισσότερο, να έχουν ενεργό συμμετοχή στις καθημερινές συνήθειες του παιδιού και φυσικά να μην ξεχνάνε να παίζουν μαζί του.

mothersblog.gr