Διαδικασία
[babyPostAd]Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε όλα τα λαχανικά όπως περιγράφεται στα υλικά. Ύστερα τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό, αλατίζετε και τα βράζετε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα τελευταία 5 λεπτά του βρασίματος προσθέτετε το ζυμαρικό και ανακατεύετε.
Στύβετε το χυμό των λεμονιών -ανάλογα πόσο ξινή προτιμάτε τη σούπα σας- και τον ανακατεύετε σε ένα βαθύ μπολ με το ταχίνι, προσθέτοντας και λίγο ζεστό ζωμό από τη σούπα. Αφού διαλυθεί το ταχίνι, ρίχνετε μια μεγάλη κουτάλα από τη σούπα, ανακατεύετε, ρίχνετε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς. Στην ουσία ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με το αβγολέμονο γιατί, αν ξαναπάρει βράση η σούπα, θα κόψει το ταχίνι.
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε πιάτα, προσθέτοντας ξεχωριστά ο καθένας στο πιάτο του επιπλέον αλατοπίπερο και χυμό λεμονιού.
Tips
Για τη σούπα με κοφτό μακαρόνι μπορείτε, αν θέλετε, να μαγειρέψετε ξεχωριστά το ζυμαρικό και να το κρατήσετε στην άκρη μόνο για όποιον το θέλει στη σούπα του. Βάζετε τότε στο πιάτο του μια δυο κουταλιές της σούπας βρασμένο ζυμαρικό ή περισσότερο και από πάνω του σερβίρετε σούπα με την κουτάλα.
Πηγή: Olivemagazine.gr