Tantrums: Πώς να χειριστείτε τις εκρήξεις του παιδιού σας

Tantrums: Πώς να χειριστείτε τις εκρήξεις του παιδιού σας

Έρχονται στιγμές που αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να κουμαντάρεις το ταμπεραμέντο και τις εκρήξεις του παιδιού σου. Αυτές τις στιγμές αισθανόμαστε όλοι ανήμποροι μπροστά στους μικρούς μπόμπιρες και σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Χρειάζεται υπομονή, ηρεμία, θέληση και σταθερή συμπεριφορά για να μπορέσετε να χειριστείτε τέτοιες εκρήξεις.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα μικρά παιδιά αντιμετωπίζουν τον κόσμο με δέος. Δεν είναι εύκολη η ζωή τους. Όλα είναι καινούργια για αυτά, μεγάλα, σημαντικά.

  1. Προσπαθήστε να προβλέψετε τις εκρήξεις τους. Ο καθένας μας ξέρει πολύ καλά το παιδί του. Υπάρχουν σημάδια και σημεία που μας προειδοποιούν για τις εκρήξεις. Όταν λοιπόν βλέπουμε τα πρώτα σημάδια, ψάχνουμε τρόπους να τα αποπροσανατολίσουμε, να τα κάνουμε να ξεχαστούν και να ηρεμήσουν.
  1. Φροντίζουμε να έχουμε ηρεμία στο σπίτι μας χωρίς εντάσεις, φωνές και καυγάδες. Η δική μας ηρεμία περνάει στα παιδιά μας και θα αποτελέσει καλό παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες.
  1. Δεν υποκύπτουμε στα αιτήματά τους και τις απαιτήσεις. Πολλές φορές τα παιδιά χρησιμοποιούν αυτό τον τρόπο για να γίνει το δικό τους και να τους κάνουμε τα χατίρια. Προσπαθούμε να κρατάμε σταθερή στάση και να τους εξηγούμε ήρεμα ότι με αυτή τη συμπεριφορά δεν πετυχαίνουμε αυτό που θέλουμε και ότι δεν γίνεται οι άλλοι να μας κάνουν το χατίρι με αυτή τη συμπεριφορά.

«Κάποιοι γονείς πρέπει να μάθουν να ελέγχουν τα παιδιά τους!»

  1. Τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους. Όλα είναι καινούργια και πρωτόγνωρα για αυτά. Όλα συμβαίνουν στον υπερθετικό βαθμό. Προσπαθήστε να τα βοηθήσετε να καταλάβουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και να μην τα φοβούνται. Όλοι μας νευριάζουμε, όλοι φοβόμαστε, όλοι έχουμε τα κάτω μας και αυτό δεν είναι κακό.
  1. Τελευταίο αλλά πιο σημαντικό. Επικοινωνήστε με το παιδί σας. Χτίστε μια σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά σας. Έτσι θα αισθάνονται ασφάλεια, δε θα φοβούνται και θα μοιράζονται τα προβλήματά τους, τις σκέψεις τους, τους φόβους τους μαζί σας.

Και κάποια στιγμή θα επικρατήσει η λογική, θα σταματήσουν οι υστερίες και οι εκρήξεις θυμού και κανείς μας δε θα τις θυμάται.

Πηγή: tsemperlidou.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ας δούμε τι είναι τα Tantrums (οι εκρήξεις οργής του παιδιού) με απλά λόγια

Tantrums: Γιατί το παιδί μου έχει ξεσπάσματα οργής;