Η τέλεια συνταγή για πασχαλινό σοκολατένιο αυγό χωρίς ζάχαρη!

Η τέλεια συνταγή για πασχαλινό σοκολατένιο αυγό χωρίς ζάχαρη!

Κάθε χρόνο περιμένουμε να έρθει το Πάσχα, όχι μόνο για την μαγειρίτσα και το καθιερωμένο αρνί της Κυριακής, αλλά και για όλα αυτά τα λαχταριστά σοκολατένια αυγά και κουνελάκια. Πόσο ωραίο όμως θα ήταν αν μπορούσες να απολαύσεις αυτές τις υπέροχες λιχουδιές χωρίς να αγχώνεσαι για τις θερμίδες τους;

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Παρακάτω θα βρεις την πιο νόστιμη συνταγή για υγιεινά σοκολατένια αυγά χωρίς καθόλου ζάχαρη.

Υλικά

(για 12 αυγά)

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Ανακάτεψε σε ένα μπολ την αποξηραμένη καρύδα, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και τους σπόρους που θα βγάλεις από την βανίλια. Άφησε το μπολ για μισή ώρα στο ψυγείο.
  2. Διαίρεσε το μείγμα σε 12 μέρη. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου σχημάτισε κάθε κομμάτι σε σχήμα αυγού. Τοποθέτησε τα αυγά σε έναν δίσκο ή ένα μεγάλο πιάτο και άφησε τον στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα.
  3. Όσο παγώνουν τα αυγά, φτιάξε την επικάλυψη σοκολάτας. Σε ένα τηγάνι, λιώσε το βούτυρο κακάο σε χαμηλή φωτιά, πρόσθεσε και τα υπόλοιπα συστατικά, και ανακάτεψε τα μαζί για να σχηματίσεις μια κρεμώδη σοκολατένια σάλτσα.
  4. Βούτηξε τα παγωμένα αυγά καρύδας στην σοκολάτα έως ότου καλυφθούν ολόκληρα και μετά ξαναβάλε τα στο ψυγείο.

Είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις!

Πηγή:    missbloom.gr