Τελικά πρέπει ο νονός να φέρνει δώρα μόνο στο βαφτιστήρι του και όχι στα υπόλοιπα αδέρφια;

excitement-opening-presents

Είμαι νονός και έχω βαφτίσει το παιδί ενός πολύ καλού μου φίλου που έχει άλλα  2 παιδιά.

Είναι η πρώτη φορά που θα του πάρω λαμπάδα και δώρο αλλά αναρωτιέμαι αν πρέπει να πάρω και κάποιο δώρο για τα μεγαλύτερα αδερφάκια του. Απ’όσο γνωρίζω και τα άλλα αδερφάκια έχουν νονούς οι οποίοι δεν τους φέρνουν κάποιο δώρο στα γενέθλιά τους ή το Πάσχα καθώς βρίσκονται στο εξωτερικό. Οι γονείς τους, όμως τους αγοράζουν κάποια δώρα και τους λένε πως είναι από τους νονούς τους.

Αυτό με έβαλε σε σκέψεις και θυμήθηκα σκηνές από την παιδική μου ηλικία που ο αδερφός μου είχε την πιο τέλεια νονά του κόσμου που ερχόταν συχνά να τον δει, του έφερνε δώρα και τον πήγαινε βόλτα σε λούνα παρκ και παιδότοπους. Ενώ εμένα ο νονός μου δεν μου έδινε και πολύ σημασία.

Φυσικά δεν μπορώ να θυμηθώ πως ένιωθα όταν ερχόταν η νονά του και τον έπαιρνε βόλτα ενώ εγώ έμενα μόνος μου με τους γονείς μου. Δεν κατηγορώ την νονά του αδερφού μου γιατί αυτή έκανε το καθήκον της και με το παραπάνω αλλά ούτε και τον νονό μου που δεν μου έδινε σημασία γιατί μπορεί να μην είχε την οικονομική άνεση  να μου πάρει δώρα.

Επειδή δεν θέλω να γίνω σαν τον  νονό μου θα αναλάβω τις ευθύνες μου και θέλω να δείχνω την αγάπη μου  στο βαφτιστήρι μου και  να είναι χαρούμενο όμως δεν ξέρω αν μπορώ να αναλάβω και τα άλλα 2 παιδιά και αν θα το αντέξω οικονομικά.

Τι θα ήταν καλύτερο να κάνω; Πρέπει τελικά ένας νονός να φέρνει δώρο και στα άλλα αδερφάκια ή όχι;

Εσείς αγοράζετε δώρα μόνο στο βαφτιστήρι σας ή και για τα άλλα παιδιά;

babyradio.gr– Γιάννης Μ.

Διαβάστε ακόμα:

Ξανασκέψου το! Mη γίνεις Νονός, για μόνο 3 φορές το χρόνο!

Πώς να επιλέξετε νονό/νονά για το παιδί σας;