Ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει όμως η διατροφή μας. Δεν αρκεί να γνωρίζουμε μόνο ποιες τροφές βοηθούν στην ενεργοποίηση της διαδικασίας καύσης του λίπους αλλά και ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε.
Όπως εξηγεί ο καρδιολόγος Γουίλιαμ Ντέιβις, οι τροφές που παράγονται από το σιτάρι ενεργοποιούν την παραγωγή ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να αποθηκεύεται περισσότερο λίπος στο σώμα. Παράλληλα, εντείνεται το αίσθημα της πείνας κι έτσι καταλήγουμε να τρώμε περισσότερο.
Οι τροφές που παράγονται από το σιτάρι – ακόμη και τα προϊόντα ολικής άλεσης – έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Μπορεί αυτό να μη σας απασχολεί αν δεν πάσχετε από διαβήτη, θα πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι θα εμποδίσει την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα αυξημένα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα οδηγούν στην αυξημένη παραγωγή ινσουλίνης και κατ’ επέκταση τη συσσώρευση λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς.
onmed.gr