Θυμάστε το Ice Bucket Challenge; Και τελικά τι κατάφεραν (vid);

Πριν από 5 χρόνια το Ice Bucket Challenge ήταν ένα viral γεγονός στα media. Εκατομμύρια κόσμου και πολλά celebrities έριξαν κουβάδες με πάγο πάνω στο κεφάλι τους ως μέρος μιας εκστρατείας ενημέρωσης για την Πλάγια Μυατροφική Σκλήρυνση (Amyotrophic Lateral Sclerosis – ALS ή Νόσος του Κινητικού Νευρώνα). Ήταν μια μόδα που ακολουθήθηκε από πολλούς και μετά ξεχάστηκε μιας και αντικαταστάθηκε από διάφορες άλλες ενέργειες χρηματοδότησης της εκστρατείας.

Παρόλα αυτά, η ALS Association που ξεκίνησε αυτές τις δράσεις κοινοποίησε το αποτέλεσμα από όλο αυτό το ντόρο που έγινε με το Ice Bucket Challenge.

Υπενθύμιση για τη δράση

Για να λάβει κάποιος μέρος θα έπρεπε να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του καθώς αυτός ή κάποιος άλλος έριχνε ένα κουβά γεμάτο πάγο πάνω από το κεφάλι του. Μετά θα υπέδειχναν άλλους 3 ώστε να κάνουν το ίδιο μέσα σε 24 ώρες και θα ολοκλήρωναν την πρόκληση αυτή κάνονας μια δωρεά στο ALS Association.

Αν και στην αρχή το Ice Bucket Challenge ξεκίνησε ως “τιμωρία” για να μην κάνει κάποιος τη δωρεά, στη συνέχεια οι διαστάσεις που πήρε το θέαμα να βλέπεις εκατομμύρια κόσμο να ρίχνει έναν κουβά με πάγο στο κεφάλι του, το έκανε μέρος της διαδικασίας.

Παρόλα αυτά το όλο θέμα δεν ήταν μόνο κάτι που έγινε viral, αλλά ήταν και μια καμπάνια ενημέρωσης (και χρηματοδότησης) για τους ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο.

Δείτε στο βίντεο τον Bill Gates να κάνει το Ice Bucket Challenge.

Μέχρι και το καλοκαίρι του 2014 που ξεκίνησε το Ice Bucket Challenge πολλοί δεν γνώριζαν την ύπαρξη αυτής της νόσου. Καθώς ολοένα και περισσότερος κόσμος ενημερωνόταν, τόσο αυξανόταν και η χρηματική ροή προς την ALS Assisiation.

Την καμπάνια αυτή ξεκίνησε ο Pete Frates, ένας απόφοιτος του Boston College, πάσχον της νόσου, το 2012 και μέχρι να ξεθυμάνει η μόδα της δράσης αυτής περισσότερα από 17εκ άνθρωποι πόσταραν σχετικά βίντεο!

Τι κατάφερε το Ice Bucket Challenge;

Όσοι έκαναν το Ice bucket Challenge βοήθησαν το μεγαλύτερο κίνημα στην ιατρική ιστορία και στο να μαζευτούν 115εκ δολάρια για αυτό!

Στα 5 αυτά χρόνια που πέρασαν, η ALS Association ξόδεψε περισσότερα από 80εκ δολάρια σε έρευνες και στη διατήρηση στη ζωή όσων πάσχουν από τη νόσο, με νέες μεθόδους.

Ποια η ουσία αυτού του άρθρου;

Η ουσία είναι ότι οποιαδήποτε δράση, όσο μικρή και να είναι, όσο χαζή και να φαίνεται και ένα χέρια βοηθείας, όσο μικρό και να θεωρείται, μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο αποτέλεσμα για όσους εμπλέκονται σε αυτό. Αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο τέτοιες καμπάνιες. Οι μικρές μας πράξεις είναι αυτές που φέρνουν το μεγάλο αποτέλεσμα. Είναι αυτές που εμπνέουν τους άλλους ώστε να κάνουν και εκείνοι το ίδιο και να βοηθήσουμε όλοι μαζί στο να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο.

Η ALS Association ξεκίνησε μια νέα καμπάνια με το όνομα “Challenge Me” (προκάλεσέ με) #InYourFaceALS challenge. Περισσότερα… θα μάθουμε από όσα γίνουν viral:)