Τι είδους παιχνίδια είναι καλύτερα για τα παιδιά μου;

Τι είδους παιχνίδια είναι καλύτερα για τα παιδιά μου;

παιχνίδια

Η ηλικία του παιδιού θα πρέπει να είναι ο οδηγός σας για την επιλογή του κατάλληλου παιχνιδιού. Για παράδειγμα, αν το παιδί είναι 2 μηνών θα χαρεί να παίξει με ένα κρεμαστό παιχνίδι πάνω από το κρεβατάκι του, ενώ αν είναι 15 μηνών χρειάζεται κάτι που να του προσφέρει περισσότερο ενθουσιασμό όπως μια παιδική κουζίνα.

Εδώ είναι μερικές οδηγίες για τους τύπους του παιχνιδιού που μπορεί να ενδιαφέρουν το μωρό σας περισσότερο σε διάφορα στάδια:


Παιχνίδια κοινωνικότητας για παιδιά

Είναι σημαντικό το παιδί να μάθει να συνεργάζεται με εσάς και να επικοινωνεί με οποιονδήποτε τρόπο. Τα βρέφη για να νιώσουν ότι επικοινωνούν μαζί σας επιθυμούν ένα χαμόγελο, μια ματιά ή ένα γέλιο. Τα μεγαλύτερα μωρά απολαμβάνουν παιχνίδια που βασίζονται στη σωματική επαφή και είναι πιο πολύπλοκα.

Εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες για το μωρό σας από 0-12 μηνών!

Παιχνίδι με αντικείμενα

Αγγίζοντας, χτυπώντας, δαγκώνοντας, ρίχνοντας, ωθώντας και γενικότερα μέσω του πειραματισμού με τα πράγματα ένα παιδί από 4 έως 10 μηνών μπορεί να νιώσει ευχαρίστηση.

Λειτουργικά παιχνίδια με μωρά

Η προσποίηση χρήσης οικείων αντικειμένων με τον κατάλληλο τρόπο, κάνοντας δηλαδή δραστηριότητες που να παραπέμπουν σε ενασχολήσεις της καθημερινότητας μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική για ένα παιδί από 12 έως 21 μηνών.

Συμβολικό παιχνίδι με μωρά

Αυτό το είδος του παιχνιδιού γύρω στην ηλικία των 2 ετών, δημιουργεί κάτι από το τίποτα. Το παιδί σας μπορεί να παίξει με ένα κουτί παπουτσιών σαν να ήταν ένα σχολικό λεωφορείο, κάνοντας θορύβους κινητήρα, για παράδειγμα.

Παιχνίδι ρόλων

Περίπου από τους 30 έως τους 36 μήνες το παιδί σας θα αρχίσει να αναλαμβάνει ρόλους, παίζοντας τον γιατρό, τον εκπαιδευτικό, ή τη μαμά που είναι τα πιο συνηθισμένα.

Πηγή: govastileto.gr

Διαβάστε ακόμη:

Aυτά τα παιχνίδια κάνουν πιο έξυπνα τα παιδιά μας!

10 δημιουργικά παιχνίδια για την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών