Τι είναι το Tabata που αγαπήθηκε τόσο από τους Stars; (Vid)

Τι είναι το Tabata που αγαπήθηκε τόσο από τους Stars; (Vid)

tabata

Το πρόγραμμα Tabata γίνεται ολοένα και περισσότερο δημοφιλές. Η βασική αρχή του είναι ότι το ανθρώπινο σώμα πρέπει να εκτελεί δυνατές, εκρηκτικές και δυναμικές κινήσεις σε υψηλά επίπεδα έντασης.

[babyPostAd]Συγκεκριμένα, αποτελείται από 8 σετ των 20 δευτερολέπτων (το λεγόμενο overdrive) και 10 δευτερόλεπτα ξεκούρασης.

Με άλλα λόγια, θα φτάσεις στο απόλυτο όριο των αντοχών σου για 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια θα ξεκουραστείς για 10 δευτερόλεπτα.

Διάβασε παρακάτω τις 3 συμβουλές μας για να απογειώσεις το πρόγραμμα.

  • Φτάσε στα όρια σου: Σε αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό να δοκιμάσεις τα όρια σου. Κάθε άσκηση πρέπει να είναι μία πρόκληση για σένα, αρκετά επίπονη αλλά και δύσκολη και πρέπει να βάλεις τα δυνατά σου για να ανταπεξέλθεις. Είναι αυτό που ονομάζουν overdrive zone. Το overdrive είναι η κατάσταση κατά την οποία σπρώχνεις τον εαυτό σου στο δυσκολότερο επίπεδο εξάσκησης που θα μπορούσες να φτάσεις. Φαντάσου το κάπως έτσι: Όταν νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις παραπάνω γυμναστική και το σώμα σου θέλει να σταματήσεις, κάνεις ακόμη μία επανάληψη παραπάνω από όσες θεωρείς ότι μπορούσες να κάνεις. Αυτό θα πει Tabata!
  • Ασκήσου στο δικό σου επίπεδο: Το πρόγραμμα Tabata είναι σχεδιασμένο για όλους. Ξεκίνα το πρόγραμμα δυνατά και εξασκήσου στο δικό σου επίπεδο έντασης. Επίσης υπάρχουν διάφορες παραλλαγές αυτών των ασκήσεων. Η καλύτερη επιλογή κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος είναι να επεξεργαστείς τις κινήσεις και γενικά να δραστηριοποιηθείς εντονότερα παρά να ξεκουράζεσαι. Αποτελέσματα θα δεις μόνο όταν ξεπερνάς τα όρια σου, για αυτό φρόντισε να υπερβαίνεις τις αντοχές σου σε κάθε άσκηση.
  • Η συνέπεια είναι το κλειδί της επιτυχίας: Όσο πιο συχνά κάνεις το πρόγραμμα Tabata, τόσο πιο εύκολα θα εξοικειωθείς με τις ασκήσεις. Επίσης, το σώμα σου θα αρχίζει να προσαρμόζεται σε υψηλότερα επίπεδα fitness, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την ένταση της άσκησης σου. Και με τη σειρά της, η αύξηση έντασης θα σου δώσει καλύτερα αποτελέσματα γρηγορότερα.

Πηγή: Govastileto.gr