Τι να κάνετε μέσα σε ένα 24ωρο για να χάσετε κιλά

Τι να κάνετε μέσα σε ένα 24ωρο για να χάσετε κιλά

χάσετε κιλά

Μήπως σήμερα είναι η καλύτερη μέρα για να αλλάξετε τις συνήθειες σας και να χάσετε τα κιλά που σας ταλαιπωρούν; Μην το αναβάλετε άλλο, αρχίστε σήμερα και κάντε τη διαφορά. Δείτε τι να κάνετε για να χάσετε βάρος μέσα σε 24 ώρες.

07:00 π.μ.

Ξυπνήστε αλλά μην πάτε κατευθείαν να πιείτε καφέ, αντ’ αυτού κάντε πρωινή γυμναστική, λίγα άλματα και μερικά push-ups είναι το καλύτερο ξεκίνημα για την ημέρα σας.

07:15 π.μ.

Ετοιμάστε το πρωινό που να περιέχει όλες τις ομάδες τροφίμων. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε πρωινό έχουν λιγότερες πιθανότητας να γίνουν παχύσαρκοι και επίσης είναι πιο αποδοτικοί στην δουλειά τους.

09:00 π.μ.

Καταναλώστε ένα σνακ, όπως μια μπάρα ή ένα φρούτο. Το μυστικό για να χάσετε κιλά είναι να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να αποφεύγετε τα άσκοπα τσιμπολογήματα.

11:00 π.μ.

Κάντε ένα διάλειμμα, κυρίως όσοι κάνετε καθιστική δουλειά. Σηκωθείτε από το γραφείο και τεντωθείτε, αν έχετε το χρόνο βγείτε για λίγο έξω και περπατήστε.

13:00 μ.μ

Έφτασε η ώρα του μεσημεριανού και η καλύτερη λύση είναι να έχετε φέρει φαγητό από το σπίτι. Οι μερίδες των εστιατορίων είναι μεγαλύτερες από τια κανονικές και συνήθως τα φαγητά έχουν πολύ αλάτι. Μια σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς είναι μια καλή λύση για μεσημεριανό γεύμα.

Πώς χάνουν οι ΑΛΗΘΙΝΕΣ μαμάδες τα κιλά της εγκυμοσύνης!

16:00 μ.μ

Πιείτε ένα ποτήρι παγωμένο πράσινο τσάι. Και γιατί πράσινο τσάι; Γιατί μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι συμβάλει στη μείωση του σωματικού λίπους. Προσοχή στα ροφήματα εμπορίου γιατί μπορεί να περιέχουν ζάχαρη.

19:00 μ.μ.

Κάντε μια βόλτα ή πηγαίνετε γυμναστήριο πριν το γεύμα. Προσπαθήστε να κάνετε τις περισσότερες δουλειές με τα πόδια και μην παίρνετε το αυτοκίνητο.

19:30 μ.μ.

Η ώρα που θα φάτε το βραδινό σας γεύμα δεν έχει σημασία, αυτό που παίζει ρόλο είναι οι συνολικές θερμίδες που παίρνετε όλη την ημέρα. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι πρέπει να τρώτε 3 με 4 ώρες πριν κοιμηθείτε, ώστε να διευκολύνετε τη διαδικασία της πέψης.

21:30 μ.μ.

Διαβάστε ένα βιβλίο ή περιοδικό για να χαλαρώσετε και μειώσετε το επίπεδο της κορτιζόλης, της χημικής ουσίας που ενισχύει τα κοιλιακό λίπος.

22:30 μ.μ.

Αν και οι περισσότεροι δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον ύπνο, παρόλα αυτά όσοι κοιμούνται 7 ώρες κάθε βράδυ έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι. Αντιθέτως η αϋπνία επηρεάζει τις ορμόνες που αυξάνουν την όρεξη.

Πηγή: jenny.gr

Διαβάστε ακόμη:

6 λάθη που κάνεις και δεν χάνεις κιλά

Απαλλαγείτε από τα κιλά της εγκυμοσύνης εύκολα και υγιεινά!