Γι’ αυτό αν σκέφτεστε να βουτήξετε για πρώτη φορά το μωράκι σας στη θάλασσα, δείτε τι θα πρέπει να προσέξετε:
- Αποφύγετε τις πολυσύχναστες, μοδάτες παραλίες και προτιμήστε μια πιο ήσυχη και οικογενειακή με καθαρά νερά.
- Κάντε το μπάνιο σας το απογευματάκι που η θάλασσα θα είναι πιο ζεστή και σε καμία περίπτωση μην πάτε από τις 11πμ έως τις 4μμ, που ο ήλιος είναι ιδιαίτερα έντονος.
- Ακόμα και το απόγευμα, θα πρέπει να προστατέψετε το μωράκι σας από τον ήλιο, γι’ αυτό καλό θα είναι να έχετε μαζί σας μια ομπρέλα ή να καθίσετε σε σκιά.
- Εφαρμόστε σε όλο το σώμα του μωρού αντιηλιακό κατάλληλο για βρέφη με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας και μην ξεχνάτε το καπελάκι.
- Το μωράκι σας θα κάνει το πρώτο του μπάνιο στην αγκαλιά σας, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι κι εσείς νιώθετε έτοιμη.
- Κρατήστε το σταθερά και προχωρήστε στη θάλασσα, μέχρι το νερό να φτάνει περίπου στο ύψος των ώμων του μωρού.
- Συνεχώς θα πρέπει να του μιλάτε, να το κοιτάτε στα μάτια, να του γελάτε και να το ενθαρρύνετε.
- Μην παρασυρθείτε αν το μικρό σας δείχνει να διασκεδάζει. Το πρώτο του μπάνιο θα πρέπει να είναι πολύ σύντομο και σταδιακά από μπάνιο σε μπάνιο να αυξάνετε τον χρόνο που περνά μέσα στο νερό.
- Μόλις βγείτε, τυλίξτε το για λίγο με μια πετσέτα και στη συνέχεια ξεπλύνετέ το. Μην το βάλετε κάτω από το ντους, γιατί συνήθως το νερό είναι κρύο, αλλά καλό θα είναι να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι με νερό, που καθώς θα το χτύπα ο ήλιος θα είναι πιο ζεστό και να το ξεπλύνετε με αυτό.
- Μετά βάλτε του την πάνα, ντύστε το και μπορείτε, αν θέλετε, να το ταΐσετε ή να το αφήσετε να παίξει.
Να θυμάστε πώς θα πρέπει το μωρό σας να έχει συμπληρώσει τους 6 μήνες, πριν κάνει το πρώτο του μπάνιο, ενώ σε καμία περίπτωση μην το πιέσετε να μπει στο νερό, αν δε θέλει ή αν κλαίει.
πηγή: mother.gr