Τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε καθισματάκι φαγητού;

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε καθισματάκι φαγητού;

Ένα από τα αξεσουάρ του μωρού που θα χρησιμοποιήσουμε πολύ!

[babyPostAd]Το καθισματάκι φαγητού είναι ένα από τα αξεσουάρ που είναι απαραίτητα για το μωρό, όταν πια αρχίσει να τρώει στερεές τροφές, ώστε να μπορούμε να το ταΐζουμε εύκολα και χωρίς πολλά «ατυχήματα» (βλέπε φαγητά σκορπισμένα σε όλο το πάτωμα) αλλά και για να μπορεί να φτάνει στο ύψος του οικογενειακού τραπεζιού ώστε να μοιράζεται μαζί με τους γονείς του την ώρα των γευμάτων. Τι πρέπει όμως να γνωρίζουμε πριν επιλέξουμε το δικό μας;

Πάνω από όλα η ασφάλεια

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά

Το καθισματάκι είναι κάτι που σίγουρα θα λερώνεται πολλές φορές καθημερινά, οπότε είναι σημαντικό να καθαρίζεται εύκολα. Κατά κανόνα, όσο πιο λιτή είναι η γραμμή του και όσο λιγότερα διακοσμητικά στοιχεία έχει τόσο πιο εύκολα θα καθαρίζεται. Εάν υπάρχουν υφασμάτινα μέρη, επιλέξτε τα από πλενόμενο ύφασμα και σε χρώμα όπου τα φρούτα ή ό,τι άλλο πέσει επάνω του δεν θα αφήσει λεκέ.

Ευκολία στη χρήση
Όταν επιλέγετε καθισματάκι φαγητού, λάβετε υπόψη τις διαστάσεις του χώρου όπου θα το τοποθετήσετε -δεν θέλετε να δεσπόζει στην τραπεζαρία σας ούτε να μην μπορείτε να το γυρίζετε στο πλάι όταν είναι στην κουζίνα σας. Δείτε εάν υπάρχει η δυνατότητα να μαζεύεται ώστε να εξοικονομείτε χώρο όταν δεν το χρειάζεστε. Επειδή πολλές φορές θα χρειαστεί να βάλετε εκεί το μωρό όταν ήδη πεινάει και είναι εκνευρισμένο, βεβαιωθείτε η χρήση του δεν παρουσιάζει δυσκολίες που θα κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Τσεκάρετε ότι είναι εύκολο να βάλετε το παιδί να καθίσει και να προσαρμόσετε και να δέσετε τις ζώνες εύκολα, ακόμα κι όταν κρατάτε ένα πιτσιρίκι που αρνείται να συνεργαστεί.

Εστιάστε στην ποιότητα
Επειδή συχνά παίρνουμε αυτό για το οποίο πληρώνουμε, ξανασκφτείτε το πριν πάρετε το πιο οικονομικό καρεκλάκι της αγοράς, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για το πρώτο παιδί σας, οπότε είναι πιθανό να σας ξαναχρειαστεί σε μερικά χρόνια. Επίσης, στην περίπτωση που δανειστείτε από κάποιον άλλον, ελέγξτε για τυχόν φθορές που μπορεί να το καθιστούν δύσχρηστο ή και επικίνδυνο για το μωρό σας.

Πηγή:  mamamia.gr

Διαβάστε ακόμη:

Στο σύζυγό μου: Μπορώ να τα καταφέρω και χωρίς εσένα με τα παιδιά, αλλά δε θέλω

Μερικές φορές αφήνω τα παιδιά να «καταστρέφουν» το σπίτι… Και αυτό λέγεται περνάμε τέλεια!