Τι θα έλεγα στη μελλοντική μου κόρη για να μην πληγωθεί

μελλοντική μου κόρη

Αγαπημένη μου κόρη,

Υπάρχει μια πιθανότητα το πρώτο αγόρι που θα ερωτευθείς να είναι αυτό που θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σoυ μαζί του. Βέβαια, μεταξύ μας, ελπίζω να μην σου συμβεί αυτό.

Θέλω να δοκιμάσεις και να μάθεις τι ακριβώς σου αξίζει. Αξίζεις κάποιον που σε αγαπάει και σε αντιμετωπίζει σαν δώρο. Ποτέ μην επαναπαυτείς. Μετά την πρώτη σου ερωτική απογοήτευση, θα αισθανθείς ότι το κενό δεν θα αναπληρωθεί ποτέ.

Είμαι μόνο 25, και είμαι 100% σίγουρη ότι θα ζήσω πολλές απογοητεύσεις ακόμη. Θα συνεχίσω να προσθέτω σε αυτόν τον κατάλογο, κάθε μάθημα που παίρνω όσο περνούν τα χρόνια. Μέχρι τότε, όμως, αυτά είναι δέκα πράγματα που θα έλεγα στην μελλοντική μου κόρη για την αγάπη και τις απώλειές της.

1. Αξίζεις. Μην αμφιβάλλεις ποτέ για το ότι αξίζεις πολλά. Για κανέναν. Και τίποτα.

2. Δεν θα σε ερωτευτούν όλοι

Δεν πρόκειται να σε ερωτευτεί κάθε αγόρι που θα γνωρίσεις. Αλλά αυτοί που πραγματικά αξίζουν, θα είναι εκείνοι που δεν θα θελήσουν ποτέ να αλλάξεις. Να είσαι ο εαυτός σου, και το κατάλληλο άτομο θα έρθει να αγαπήσει κάθε κομμάτι σου.

3. Μην προσπαθείς να αλλάξεις τον άλλον

Δεν μπορείς να αλλάξεις κάποιον που δεν θέλει πραγματικά να αλλάξει. Επίσης, δεν πρέπει να είσαι με κάποιον που αισθάνεσαι ότι θα έπρεπε να αλλάξει. Να είσαι με κάποιον που είναι υπέροχος όπως είναι.

4. Είναι ok να αγαπάς τον εαυτό σου περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο

Μου πήρε 25 χρόνια για να φτάσω τελικά σε ένα σημείο όπου είμαι πραγματικά, ικανοποιημένη με τον εαυτό μου. Στο τέλος της ημέρας, είσαι μόνο εσύ κι ο εαυτός σου, κοριτσάκι μου. Αγάπα τον εαυτό σου πρώτα. Αγάπα τον εαυτό σου τόσο πολύ, ώστε να δείξεις και στους άλλους πώς πρέπει να σε αγαπούν.

5. Ποτέ μην επαναπαύεσαι

Η αγάπη δεν προορίζεται να είναι δύσκολη ή περίπλοκη ούτε όμως βαρετή και δεδομένη. Κάποια στιγμή, θα βγεις με κάποιον με τον οποίο θα αισθάνεσαι ασφαλής ή μπορεί να επιλέξεις κάποιον επειδή φοβάσαι μήπως πληγωθείς. Αλλά αυτός δεν είναι αγάπη. Να είσαι με κάποιον που πιστεύεις ότι θα θέλετε τρελά ο ένας τον άλλον, ακόμα και μετά από χρόνια.

6. Μια φορά άπιστος, πάντα άπιστος

Αν σε απατήσει μια φορά, θα το ξανακάνει Αν σε απατήσει, δεν σε αγαπάει. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει αδυναμία στην συγχώρεση. Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζεις πότε να συγχωρείς και πότε να αποχωρείς.

7. Το να είσαι μόνη καμιά φορά γ*μάει

Απόλαυσε την ανεξαρτησία σου ΤΩΡΑ. Κάποια μέρα, μπορεί να είσαι παντρεμένη, παλεύοντας να ισορροπήσεις ανάμεσα εργασία και παιδιά. Τότε, θα έχεις σπάνια χρόνο για τον εαυτό σου.

8. Άφησε τον εαυτό σου να αισθανθεί τον πόνο

Ποτέ μην προσπαθήσεις να αποφύγεις τον πόνο. Αντιμετώπισέ τον στα ίσια, και άφησέ τον να σου διδάξει κι από κάτι κάθε φορά. Χρησιμοποίησέ  τον για να μάθεις ακριβώς τι θέλεις και τι δεν θέλεις σε μια σχέση.

9. Αξίζεις κάποιον που να σε λατρεύει απόλυτα

Αν είσαι με κάποιον που κυνηγούσες για ένα χρόνο, θα περάσεις ολόκληρη τη σχέση κάνοντας ό,τι μπορείς για να τον κάνεις να μείνει μαζί σου. Και οι υγιείς σχέσεις δεν λειτουργούν έτσι.

10. Να είσαι με κάποιον που αγαπάει κάθε κομμάτι σου

Να είσαι με κάποιον που σε αγαπάει όπως είσαι, με τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά σου. Ποτέ δεν πρέπει να υπάρχουν γκρίζες ζώνες.