Τι χρειάζεστε για το μωρό τις πρώτες μέρες;

Μία νέα μαμά έχει πολλά να σκεφτεί. Χρειάζεται ωστόσο και λίγη βοήθεια για να ξέρει τα βασικά ενός επαρκούς εξοπλισμού σε ρουχαλάκια και απαραίτητα μωροuδιακά για την υποδοχή του νέου μέλους. Η αγαπημένη μας Γεωργία Λεζέ, Μαία MSc, Σύμβουλος θηλασμού IBCLC και υπεύθυνη του κέντρου Μαιευτικής Φροντίδας All4Baby μοιράζεται μαζί μας την γνώμη των μαμάδων σχετικά με τα «απαραίτητα» του μωρού..

Πριν δούμε τα απαραίτητα μην ξεχάσετε να κλείσετε θέση για την ημερίδα “Τα πάντα για την μητέρα και το μωρό” που θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου. Εκεί θα βρείτε τα πάντα σχετικά με το φυσικό και φυσιολογικό τοκετό όπως και όσα αφορούν τη νέα μητέρα και το μωρό.

Η ημερίδα “Τα πάντα για τη μητέρα και το μωρό” θα γίνει στον πολυχώρο πολιτισμού “Αθηναΐς” στις 12 Οκτωβρίου 2019.

«Το πιο απαραίτητο για το μωρό σας όταν γεννηθεί είναι η αγκαλιά σας και το στήθος σας»

Επειδή όμως κάπως πρέπει να ντυθεί, να ζεσταθεί, να πλυθεί κ.λ.π. εδώ ακολουθεί μια ενδεδειγμένη μικρή λίστα για τις πρώτες μέρες. Ίσως να είναι και τα καλύτερα δώρα για μια νέα μαμά… Το αφήνουμε αυτό στην κρίση σας.

1Τι χρειάζεστε για το μωρό σας για το ντύσιμό του;

2Τι χρειάζεστε για το μωρό σας για την αλλαγή πάνας και το μπάνιο του;

3Τι χρειάζεστε για το μωρό σας εάν αντλείτε το γάλα σας ή δίνετε ξένο;

4Τι χρειάζεστε για τον ύπνο του μωρού σας;

Οτιδήποτε από τα παραπάνω και μόνο ένα από αυτά είναι απαραίτητο για τον ύπνο του μωρού σας καθώς το ίδιο πρέπει να μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο με εσάς τους πρώτους μήνες της ζωής.

5Τι χρειάζεστε για την βόλτα του μωρού σας;

Πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια κατά την μετακίνηση γιαυτό και το κάθισμα αυτοκινήτου είναι απαραίτητο.

6Τι χρειάζεστε για το μωρό σας για το παιχνίδι του;

Επιστρατεύστε όλη σας την ευρηματικότητα σε αστείες γκριμάτσες και μορφασμούς ή ήχους. Το μωράκι σας διασκεδάζει πολύ με αυτά και σε πολύ λίγο καιρό θα ανταποκρίνεται προσπαθώντας να σας μιμηθεί ή χαμογελώντας.

Οι μαμάδες επιμένουν πως η λίστα αυτή είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε για το μωρό σας χωρίς υπερβολές ή παραλείψεις και μπορείτε να την εμπιστευτείτε για τις δικές σας αγορές.