Τηγανίτες με μαρμελάδα!

Οι τηγανίτες έχουν τη δική τους, ξεχωριστή θέση στην παράδοση της ελληνικής κουζίνας. Ένα γλυκό για ιδιαίτερες περιστάσεις, είχε την τιμητική του την περίοδο των Χριστουγέννων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ προσφερόταν ακόμα σε γιορτές και άλλες χαρές, όπως γάμοι και γεννήσεις . Και σήμερα όμως, η λιτή και διακριτικά γλυκιά της  γεύση εξακολουθεί να γοητεύει τον ουρανίσκο, είτε ως πρωινό, είτε ως ένα ξεχωριστό επιδόρπιο.

Χρόνος προετοιμασίας 15’

Υλικά για 8 μερίδες

150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150γρ γάλα

1 αβγό

3κγ μπέικιν πάουντερ

1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη άχνη

Αλάτι

Λάδι για τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα: Φρούτα και μαρμελάδα της επιλογής μας

Εκτέλεση

– Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη άχνη και μια μύτη του κουταλιού αλάτι και ανακατεύουμε

– Σε ένα άλλο μπολ σπάμε το αβγό και το χτυπάμε ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε

– Ρίχνουμε το γάλα με το αβγό μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα

– Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε το χυλό μας να ξεκουραστεί για μια ώρα. Διαφορετικά, πάμε κατευθείαν στο επόμενο βήμα

– Ανάβουμε το μάτι μας σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε το τηγάνι μας με λάδι ψησίματος

– Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το χυλό. Αν το τηγάνι μας είναι μεγάλο, ρίχνουμε αντίστοιχη ποσότητα και για 2 ή ακόμα και 3 τηγανίτες. Τις αφήνουμε μερικά λεπτά να ψηθούν από τη μια πλευρά μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια τις γυρίζουμε και από την άλλη

– Σερβίρουμε τις ζεστές τηγανίτες μας με μαρμελάδα και φρούτα της επιλογής μας, αφού προηγουμένως τις έχουμε πασπαλίσει με λίγη ζάχαρη άχνη