Την ημέρα που έγινα αληθινός μπαμπάς…

  Την ημέρα που έγινα αληθινός μπαμπάς…

  father-daughter-quotes-hd-wallpaper-12

  Μια μέρα η κόρη μου βγήκε από το δωμάτιό της με μια γκριμάτσα. 

  Είναι από αυτές τις γκριμάτσες που ξέρεις ότι θα κρατήσουν πολύ ώρα και εσύ θα περάσεις πολύ ώρα  συμβουλεύοντας, μαλώνοντας και….καθαρίζοντας.

  Τι συνέβη λοιπόν; Κάτι απλό και καθημερινό! Η κόρη μου πήρε το σαμπουάν από το μπάνιο και αποφάσισε να πλύνει τα πάντα στο δωμάτιό της.

  Ας το παραδεχτούμε : αν  η γυναίκα μου ήταν στο σπίτι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και πιο εύκολα για μένα. Όμως έλειπε από το σπίτι και δεν θα επέστρεφε μέσα στις επόμενες δύο ώρες.

  Έπρεπε λοιπόν να κάνω κάτι. Αρχικά καθόμουν και κοίταζα το χάος  με την σαπουνάδα μέχρι να το συνειδητοποιήσω.  Μπήκα και βγήκα από το δωμάτιο πολλές φορές μέχρι να σκεφτώ τι θα κάνω.

  Την βλέπετε αυτή την τέλεια μαμά; Ναι, αυτήν λέω…

  Κάποια στιγμή νομίζω μου ήρθε να κλάψω.(αλλά μετά θυμήθηκα πως οι άντρες δεν κλαίνε!)

  Μετά άρχισαν οι παράλογες ερωτήσεις: “Γιατί το έκανες  αυτό παιδί μου; Με μισείς; Τι ήθελες να κάνεις με το σαμπουάν ” και άλλα παρόμοια.

  Αφού εκνευρίστηκα ακόμη πιο πολύ, πήρα την πρώτη λάθος  απόφαση. Πήρα όλα τα παιχνίδια της κόρης μου που ήταν γεμάτα σαμπουάν και  τα έβαλα σε μια σακούλα σκουπιδιών ανακοινώνοντας της πως θα τα πετάξω όλα.4

  Γιατί  ήταν λάθος αυτή η απόφαση; Επειδή ένιωσα ότι έκανα σαν την μάνα μου όταν ήμουν μικρός. Εννοείται πως επιβεβαιώθηκα όταν μίλησα με την μάνα μου στο τηλέφωνο και της είπα την ιστορία. Εκείνη απλά δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει.

  Μετά άλλαξα γνώμη και πήρα όλα τα παιχνίδια για να τα πλύνω.  Μετά καθάρισα όοοολα τα πράγματα που ήθελαν πλύσιμο.

  Καθάριζα και καθάριζα χωρίς να ανταλλάξω κουβέντα με την 4χρονη κόρη μου. Εκείνη απλά καθόταν στο πάτωμα και με κοίταζε περιμένοντας να της πω κάτι.

  Εγώ συνέχιζα να μην μιλάω. Τότε έρχεται και μου λέει: “Μπαμπά συγνώμη, μην μου θυμώνεις. Σ’αγαπώ.”

  Εκείνη την στιγμή απλά έλιωσα. Τα παρατάω όλα και πάω να την αγκαλιάσω.

  Τότε συνειδητοποίησα πως είναι να είσαι αληθινός μπαμπάς και στα εύκολα και στα δύσκολα και φυσικά  όχι μόνο τις στιγμές που λείπει  η γυναίκα μου…

  Χ.Α. για το babyradio

  Διαβάστε ακόμη:

  20 λόγια αγάπης για τον πατέρα των παιδιών μας

  Δεν είμαι η τέλεια μαμά και το ευχαριστιέμαι!