Tips για το ιδανικό δωμάτιο θηλασμού

Tips για το ιδανικό δωμάτιο θηλασμού

Ειδικά τον πρώτο καιρό ο θηλασμός μπορεί να μην είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία τόσο για τη μητέρα όσο και για το βρέφος. Μέχρι οι δυο τους να βρουν τον ρυθμό τους, τη στάση που τους διευκολύνει και να προσπεράσουν τις δυσκολίες, ο θηλασμός μπορεί να γίνει μια πολύ αγχωτική κατάσταση. Επιβάλλεται, λοιπόν, ο χώρος στον οποίο θα θηλάζετε να είναι καθαρός, τακτοποιημένος και να σας κάνει να αισθάνεστε ηρεμία. Να είναι «αγχολυτικός» τόσο για εσάς την θηλάζουσα μητέρα, όσο και για το βρέφος. Ας δούμε τα tips για το ιδανικό δωμάτιο θηλασμού.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]-Η πολυθρόνα

Επενδύστε σε μια πολυθρόνα ειδικά κατασκευασμένη για θηλασμό. Είναι ξύλινες και με μεγάλα απαλά μαξιλάρια για να παρέχουν στήριξη τόσο στην πλάτη όσο και στα χέρια καθώς κρατάτε το μωρό στην αγκαλιά σας για να θηλάσει. Μην παραλείψετε να επιλέξετε το καλύτερο δυνατόν μαξιλάρι στήριξης, αφού αυτό θα σας γλιτώσει από πιασίματα και πόνους στην πλάτη, τον αυχένα και τα χέρια. Οι πολυθρόνες αυτές κουνιούνται –με ασφάλεια- ενώ μπορείτε να απλώσετε και τα πόδια σας για να είστε πιο ξεκούραστη. Ο ρυθμός με τον οποίο σας επιτρέπει να κινείστε, θα χαλαρώσει το μωράκι σας που θα θηλάζει ήρεμο και ευτυχισμένο.

-Ένα τραπεζάκι με πράγματα που χρειάζεστε

Δίπλα στην πολυθρόνα τοποθετείστε ένα τραπεζάκι πάνω στο οποίο θα τοποθετήσετε πράγματα που χρειάζεστε. Το περιοδικό σας, το χειριστήριο της τηλεόρασης ή του ηχοσυστήματος αν σας ηρεμεί να ακούτε μουσική. Ακόμη, τις κρέμες που χρησιμοποιείτε για την περιποίηση του στήθους σας, κάποια υγρά μαντηλάκια καθαρισμού και απαλά χαρτομάντιλα ή τις σαλιάρες του μωρού σας.

-Φως, ησυχία και σωστές συνθήκες

Φροντίστε ώστε το δωμάτιο αυτό που πιθανόν να είναι και το υπνοδωμάτιο του μωρού σας, να λούζεται από φως τις πρωινές ώρες. Μην το επιβαρύνετε με μια πολύ βαριά κουρτίνα. Το φως –όχι η άμεση έκθεση στον ήλιο- κάνει καλό στο μωρό και φυσικά κάνει καλό στη διάθεσή σας. Προτιμήστε μια λεπτή κουρτίνα που θα αφήνει το φως να περνά στον χώρο σας. Ακόμη, φροντίστε ώστε η θερμοκρασία στο δωμάτιο αυτό να είναι σταθερή και σωστή. Όχι κρύο και φυσικά όχι υπερβολική ζέστη. Να αερίζετε καθημερινά το δωμάτιο, να το ξεσκονίζετε επίσης καθημερινά και αν έχει υγρασία οπωσδήποτε να την καταπολεμήσετε. Πολύ σημαντικό είναι να θηλάζετε σε ένα ήσυχο δωμάτιο που θα ηρεμεί το μωρό σας και εσάς.

-Ρολόι και σημειωματάριο

Τους πρώτους 6 μήνες όπου το μωρό σας θηλάζει αποκλειστικά, πρέπει να σημειώνετε την ώρα έναρξης και λήξης των θηλασμών. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε εικόνα για το πόσο συχνά και για πόση ώρα θηλάζει το μωρό σας, για να αξιολογήσετε αν τρέφεται επαρκώς. Φυσικά τον τελευταίο σε αυτό έχει η ζυγαριά και ο παιδίατρός σας. Ωστόσο, καλό είναι να έχετε εικόνα για τους θηλασμούς του μωρού σας.

Πηγή:thilasmos.gr