Tips για να φτιάξεις δροσιστικό σορμπέ με φρούτα της επιλογής σου!

Για να φτιάξεις σορμπέ θα χρειαστείς 4-5 φλιτζάνια καθαρισμένα φρούτα (ότι είδος θέλεις), ένα φλιτζάνι ζάχαρη, ένα φλιτζάνι νερό και 1-4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Τόσο απλό είναι! Δες παρακάτω όλα τα tips για να φιτάξεις το τέλειο σορμπέ..

Ετοίμασε τα φρούτα

Πλύνε και στέγνωσε τα φρούτα. Καθάρισέ τα καλά και κόψ’τα σε κομματάκια. Θα πρέπει να έχεις περίπου 5 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρούτα.

Ετοίμασε το σιρόπι

Ανακάτεψε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και βράσε το μείγμα σε μέτρια-υψηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά. Βράσε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαίρεσε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και άφησε το μείγμα να κρυώσει.

Ανάμειξε τα φρούτα με μισό φλιτζάκι σιροπιού

Ρίξε στο μπλέντερ τα φρούτα με μισό φλιτζάνι σιροπιού και χτύπησε το μείγμα μέχρι να λιώσουν τα φρούτα.

Πρόσθεσε μέσα στο μείγμα χυμό λεμονιού

Ανακάτεψε με το μείγμα 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Δοκίμασε το σορμπέ και πρόσθεσε και άλλο λεμόνι αν είναι πάρα πολύ γλυκό.

Πάγωσέ το 

Κάλυψε το μπολ με το σορμπέ και βάλ’το στην κατάψυξη να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα ή και για μία ολόκληρη νύχτα.

Ανακάτεψέ το 

Βγάλε το σορμπέ από την κατάψυξή και ανακάτεψέ το καλά ή χτύπησέ το με το μπλέντερ (αν δεν έχεις παγωτομηχανή).

Ξαναβάλ’το στην κατάψυξη

Χώρισε το σορμπέ σου σε ταπεράκια και αποθήκευσέ το στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Το σπιτικό σορμπέ μπορεί να μείνει στην κατάψυξη μέχρι και έναν μήνα πριν αρχίσει να γίνεται υπερβολικά παγωμένο.

Σέρβιρέ το 

Πριν το σερβίρεις καλό είναι να το αφήνεις να μαλακώνει για μερικά λεπτά και μετά να το χωρίζεις σε μπολάκια.

Απόλαυσέ το !

πηγή:faysbook.gr