Τιραμισού σε ποτήρι για να γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Τιραμισού σε ποτήρι για να γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Τι θα χρειαστείς για την κρέμα

500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
170 γρ, άχνη ζάχαρη
5 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες

Και λίγα ακόμα υλικά

1 πακέτο σαβαγιάρ
200 ml καφέ espresso
130 ml φρέσκο γάλα
50 ml κονιάκ

Κακάο για το γαρνίρισμα

Πάμε να το φτιάξουμε

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη, τους κρόκους και τις βανίλιες μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.

Σιγά σιγά, ρίχνουμε την μαρέγκα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε με ένα μεταλλικό κουτάλι και απαλές κινήσεις για να μην «κάτσει». Σκεπάζουμε το μείγμα με ένα σελοφάν και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το λικέρ με τον εσπρέσσο, το κονιάκ και το γάλα και αρχίζουμε να μουλιάζουμε τα σαβαγιάρ (όχι πολύ). Τα σπάμε στη μέση, τα τοποθετούμε σε ποτήρι ή βαζάκι καλύτερα – που έχει γίνει τάση πλέον, εδώ και τον καφέ σου σερβίρουν σε βάζο πλέον – γεμίζουμε με την κρέμα που έχουμε στο ψυγείο μέχρι τη μέση, προσθέτουμε ξανά σαβαγιάρ αφού το έχουμε μουλιάσει και σπάσει και συνεχίζουμε ως το τέλος. Αφού τελειώσουμε τα βάζουμε στο ψυγείο, τρώμε τα νύχια μας για 4-5 ώρες μέχρι να «δέσει» και να κάτσει και προτού σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.

Καλή επιτυχία

Πηγή: themamagers.gr

Διαβάστε ακόμη:

Φτιάξτε πολύχρωμα macarons! Το τέλειο γλυκάκι για κάθε παιδική εκδήλωση!

Φτιάξτε το πιο δροσερό και ελαφρύ γιαουρτογλυκό με ανανά!

Φτιάξτε το πιο λαχταριστό club σάντουιτς!