Το κοινωνικό πείραμα που σοκάρει: Η εμφάνιση καθορίζει τη συμπεριφορά ακόμη και στα παιδιά

Το κοινωνικό πείραμα που σοκάρει: Η εμφάνιση καθορίζει τη συμπεριφορά ακόμη και στα παιδιά

Το κοινωνικό πείραμα που σοκάρει

Το κοινωνικό πείραμα της Unicef αποτελεί την πιο κραυγαλέα απόδειξη τού πώς η εμφάνιση καθορίζει την κοινωνική συμπεριφορά του ανθρώπου και πόσο επιλεκτική είναι η συμπεριφορά των ανθρώπων, ακόμη και απέναντι σε παιδιά.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένα παιδί, μόλις έξι χρόνων, η Άννα, η οποία περιφέρεται ασκόπως στους δρόμους της Τιφλίδας. Οι περαστικοί περνούν από μπροστά της, αγνοώντας τη παντελώς, όταν φορά ρούχα που παραπέμπουν σε ένα άστεγο παιδί. Αντιθέτως, της προσφέρουν αφειδώς την προσοχή και τη στοργή τους, όταν εμφανίζεται περιποιημένη.

Σε ένα εστιατόριο δε, ένας άνδρας ακούγεται να την αποδιώχνει λέγοντας πως δε θέλει να τη βλέπει μπροστά του. Η σκληρότητα των ξένων είναι τέτοια, ώστε το παιδί – παρότι γνωρίζει πως πρόκειται μόνο για ένα ρόλο – φεύγει με λυγμούς από το χώρο και το εγχείρημα διακόπτεται.

Η Άννα συμμετείχε στο κοινωνικό αυτό πείραμα της Unicef, που είχε στόχο να καταδείξει τις ακραίες διακρίσεις που υφίστανται τα «παιδιά του δρόμου».

Τα στοιχεία της Unicef είναι δραματικά: Σήμερα, πάνω από 150 εκατομμύρια παιδιά ζουν στο δρόμο. Ενώ, όπως προβλέπει η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, έως το 2030 υπολογίζεται ότι 69 εκατομμύρια παιδιά θα πεθάνουν από αιτίες που ως επί το πλείστον μπορούν να προληφθούν ενώ 167 εκατομμύρια παιδιά θα ζουν στο όριο της φτώχειας.

Σοκαριστικό πείραμα:Δείτε πόσο εύκολο είναι να απαγάγει κάποιος ένα παιδί!(Βίντεο)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=GeBESfSEk3Q

Πηγή: govastileto.gr

Διαβάστε ακόμη:

Κοινωνικό πείραμα : Πως θα αντιδρούσες αν προσέβαλλαν μπροστά σου ένα άτομο με σύνδρομο Down; (BINTEO)

Πείραμα-σοκ:Εσείς τι θα κάνατε αν βλέπατε δύο αβοήθητα παιδιά στο δρόμο;