Το μενού σήμερα έχει Χωριάτικη μακαρονάδα!

Το μενού σήμερα έχει Χωριάτικη μακαρονάδα!

Συστατικά
  • 250 γρ. μακαρόνια Νο 5
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. λουκάνικο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 100 γρ. τοματίνια
  • 30 γρ. ούζο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. ελιές
  • 50 γρ. κάππαρη
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • 50 γρ. φέτα

Για το σερβίρισμα

  • 3 φέτες ψωμί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 50 γρ. φέτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τα μακαρόνια που  έχουμε σπάσει σε πολλά κομμάτια. Βράζουμε όσο χρόνο προτείνει ο κατασκευαστής.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά να κάψει και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε κόψει σε χοντρές φέτες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε ολόκληρα τα τοματίνια και όταν μαλακώσουν λίγο οι πιπεριές, σβήνουμε με ούζο.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, 2 κ.σ. νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν, τις ελιές, την κάππαρη και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα προσθέτουμε καυτά στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ρίγανη και θυμάρι.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Τρίβουμε φέτα πάνω στα μακαρόνια. Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά, πιπέρι και αλάτι.

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε το ψωμί που το έχουμε κόψει σε φέτες.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξερή ρίγανη και από τις δύο πλευρές.
  • Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές και τρίβουμε πάνω στο  ψωμί τη φέτα.
  • Σερβίρουμε την χωριάτικη μακαρονάδα με το ψωμί.