Το παιδί μου κάνει πολύ άσχημα γράμματα… Τι να κάνω;

Το παιδί μου κάνει πολύ άσχημα γράμματα… Τι να κάνω;

Το παιδί μου κάνει πολύ άσχημα γράμματα

Είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά, σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι αιτία πανικού. Δε σημαίνει ότι το παιδί σας είναι λιγότερο ικανό ή ευφυές από τα υπόλοιπα, όμως μπορείτε να βοηθήσετε έστω και λίγο την προσπάθειά του να κάνει καλά γράμματα:

  • Ξεκάθαρα δε θα πρέπει να επιπλήξετε ή να κατηγορήσετε το παιδί σας επειδή δεν κάνει καλά γράμματα. Δεν είναι επιλογή του, για κάποιους λόγους συμβαίνει αυτό, άρα το ζητούμενο είναι να τους εντοπίσετε και εφ’όσον υπάρχουν τρόποι βελτίωσης να τους αξιοποιήσετε.
  • Από την άλλη, αν πρόκειται για σοβαρή μαθησιακή δυσκολία είτε θα πρέπει να αποδεχθείτε το γεγονός ότι θα κάνει άσχημα γράμματα, είτε να απευθυνθείτε σε ειδικό να δείτε αν και τι μπορεί να γίνει.

Το παιδί μου είναι δυσγραφικό…ή απλά κακογράφος;

  • Γράψτε με μαρκαδόρο ή κόψτε σε μεγάλα χαρτόνια τα γράμματα που έχει μάθει και κολλήστε τα σε επίκαιρο σημείο στο δωμάτιό του. Έτσι, θα τα βλέπει συχνά με το σωστό τρόπο γραφής τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
  • Επιβεβαιώστε ότι κρατάει σωστά το μολύβι και κάθεται σωστά στην καρέκλα. Και οι δύο αυτοί παράγοντες παίζουν καθοριστικό ρόλο στο παραγόμενο αποτέλεσμα!
  • Όταν παρατηρήσετε βελτίωση στη γραφή, μην παραλείψετε να επιβραβεύσετε το παιδί και να το ενθαρρύνετε να συνεχίσει την προσπάθεια.

Πηγή: mother.gr

Διαβάστε ακόμη:

Τι είναι η Δυσορθογραφία και πως να την αντιμετωπίσετε!

Η κόκκινη κούκλα της Μαρίας και τα «προβληματικά παιδιά»