Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα: Γύρος στη λαδόκολλα

Θέλεις ένα ωραίο μεζέ για τη μπίρα; Ο γύρος είναι ό,τι πρέπει. Δεν θα τον πάρεις έτοιμο όμως, θα τον ετοιμάσεις με τα χεράκια σου και θα σου αρέσει πολύ.


Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη
Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετείτε την πανσέτα και όλα τα υλικά της μαρινάδας σε λεκανίτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-5 ώρες.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγετε την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα στις λαδόκολλες να κλείσουν καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 3

Ξεφουρνίζετε, ανοίγετε τη λαδόκολλα, αφήνετε τον γύρο να κρυώσει λίγο και τον κόβετε λεπτά κομμάτια, με καλά ακονισμένο μαχαίρι. Σερβίρετε με ψημένες ντομάτες και πιπεριές, κρεμμύδι, μαϊντανό και τηγανητές πατάτες.

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr