Το τεστ του σκόρδου και άλλες 11 μέθοδοι των γιαγιάδων για να μαντέψεις το φύλο του μωρού σου

Εδώ και χρόνια οι γιαγιάδες από όλο τον κόσμο μαντεύουν το φύλο του μωρού που έρχεται με διάφορους τρόπους. Ανακαλύψτε τους.

“Κομπογιαννίτικα” κόλπα που εφάρμοζαν οι “παλιές”. Κάτι ήξεραν εκείνες!

Τις περισσότερες φορές το φύλο του μωρού που περιμένει μια έγκυος γυναίκα αποκαλύπτεται σε κάποιον υπέρηχο ενώ “σιγουρεύεται” αν χρειαστεί να πραγματοποιηθούν εξετάσεις όπως βιοψία τροφοβλάστης ή αμνιοπαρακέντηση.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τρόποι που είναι λιγότερο -έως καθόλου, δηλαδή- επιστημονικοί αλλά “επιστρατεύονται” εδώ και χρόνια από γιαγιάδες από όλο τον κόσμο για να μαντέψουν το φύλο του μωρού που έρχεται.

Και δεν είναι λίγες οι φορές που πέφτουν “μέσα”.

Ιδού λοιπόν μία πολύ εναλλακτική λίστα που έχει το ενδιαφέρον της -αν και ουδεμία εγγύηση, το τονίζουμε!

1Λιγουρεύεσαι γλυκά ή αλμυρά;

Αν λιγουρεύεσαι γλυκά, αυτό είναι ένα σημάδι ότι θα γεννήσεις κορίτσι. Η λιγούρα για αλμυρά ή ακόμη και πλούσια σε πρωτεΐνες τρόφιμα, σημαίνει ότι μπορεί να είναι αγόρι. (Και αν λιγουρεύεσαι τα πάντα; Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι είσαι έγκυος!)

2Το τεστ του σκόρδου

Το τεστ αυτό έχει ένα ρίσκο και κυρίως για τον σύντροφο σου! Εάν καταφέρεις να φας πολύ σκόρδο αλλά να μην μυρίζεις μετά, αυτό σημαίνει ότι έχεις κορίτσι.

3Αδιαθεσία το πρωί

Δυστυχώς, αυτό το σύμπτωμα της πρώιμης εγκυμοσύνης δεν τείνει να κάνει διακρίσεις. Αλλά εάν υποφέρεις από υπερβολική ναυτία και πρωινή αδιαθεσία, λέγεται ότι μπορεί να έχεις κορίτσι.

4Λάμψη κατά την εγκυμοσύνη

Εάν το πρόσωπο σου είναι φωτεινό και τα μαλλιά σου μοιάζουν με εκείνα ενός διαφημιστικού για σαμπουάν, είναι πιθανόν να έχεις αγόρι. Εάν η εικόνα σου δεν είναι λαμπερή, τουλάχιστον όσο ήταν πριν από την εγκυμοσύνη, τότε πιθανόν να έχεις κορίτσι. (οι παλιές λένε ότι τα μικρά κορίτσια «κλέβουν» κάτι από την όμορφη εμφάνιση της μαμάς). Βέβαια υπάρχει και η ακριβώς αντίθετη θεωρία.

5Αύξηση βάρους του συντρόφου

Είναι από τις πιο ανατρεπτικές θεωρίες αλλά εάν ο σύντροφός σου παίρνει βάρος μαζί σου (επίσης γνωστό ως «βάρος συμπόνοιας»), αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι έχεις κορίτσι.

6Κακόκεφη ή ευδιάθετη

Εάν αισθάνεσαι πιο κακόκεφη από ό,τι συνήθως, μπορεί να έχεις κορίτσι. Εάν είσαι πιο ευδιάθετη η συμβουλή των παλιών λέει ότι θα πρέπει να ετοιμαστείς για αγόρι.

7Η εξέταση των ματιών

Κοίταξε στον καθρέφτη για περίπου ένα λεπτό. Εάν οι κόρες σας διαστέλλονται, σημαίνει ότι έχεις αγόρι.

8Το ύψος της κοιλιάς

Σύμφωνα με τους θρύλους περί εγκυμοσύνης, εάν η κοιλιά σου είναι ψηλά έχεις κορίτσι, ενώ εάν είναι χαμηλά, μέσα της έχει αγόρι.

9Το τεστ του δαχτυλιδιού

Δέσε ένα δαχτυλίδι σε ένα σπάγκο και κρέμασε το πάνω από την κοιλιά σου. Εάν ταλαντεύεται με κυκλική κίνηση, είναι πιθανόν να έχεις αγόρι, αλλά αν πηγαίνει δεξιά-αριστερά, σημαίνει ότι έχεις κορίτσι.

10Καρδιακός ρυθμός

Κατά τη διάρκεια του επόμενου υπερήχου, δώσε προσοχή στο καρδιακό ρυθμό του μωρού. Αν το μικρό ticker κτυπά ταχύτερα από 140 κτύπους ανά λεπτό, ετοιμάσου για κορίτσι.

11Κινέζικο διάγραμμα φύλου

Τοποθέτησε ένα δάχτυλο στην ηλικία που ήσουν κατά τη σύλληψη και ένα άλλο δάχτυλο στον μήνα της σύλληψης. Εκεί όπου τα δάχτυλά σου συναντιούνται, θα σου δείξει αν περιμένεις αγόρι ή κορίτσι. Είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις αυτό το διασκεδαστικό γράφημα; Βρες το εδώ: https://www.todaysparent.com/pregnancy/chinese-gender-predictor/

12Πίεση αίματος πριν συλλάβεις

Αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο να το κάνεις. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όσο υψηλότερη πίεση αίματος έχει μια γυναίκα 26 εβδομάδες προτού να συλλάβει, τόσο πιο πιθανό είναι να έχει αγόρι. Έτσι, αν είχες ένα ραντεβού με γιατρό πριν αρχίσεις να προσπαθείς να μείνεις έγκυος, μπορείς να δεις ποια ήταν τότε η αρτηριακή πίεση σου. Θα μπορούσε να είναι η πιο επιστημονική ένδειξη για το αν έχεις έναν πιτσιρίκο ή μια πιτσιρίκα.