Τονοσαλάτα με μαρούλι και κρουτόν
Υλικά συνταγής
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
[babyPostAd]
- 1-2 ρίζες μαρούλι (ανάλογα το μέγεθος)
- 1 βαζάκι (300γρ.-350γρ.) φιλέτο τόνο ερυθρό (Αλοννήσου κατά προτίμηση)
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 ντομάτες
- 3 κ.σ. κρουτόν. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες.]
- 1 αγγουράκι κομμένο σε φέτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λιγότερο από 30 λεπτά
ταψί
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Θεσσαλία (Αλόννησος)
Διαδικασία συνταγής
- Στραγγίζουμε τον τόνο. Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι σε κομμάτια με το χέρι.
- Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα το μαρούλι με τον τόνο και τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
Πηγή:cooklos.gr